TRASER SVETUJE:

PISALO SE JE LETO 2009

Zdravo!

Teren bo deset procentov hitrejši, kot smo navajeni. Bo mehkejša podlaga. Prednost lažjim, hitrostno vzdržljivejšim. Zaredi novih poti, ki nastajajo sedaj ob izvozu dreves iz gozda (niso vrisane), bo prednost na strani tehnično izkušenih. Pametno se bo potrebno hidrirati...mogoče celo malo pretiravati z hidracijo. Proga bo zahtevala sposobnost menjave tehnik v veliki hitrosti. Dobre tekače po azimutu (smernemu kotu), na večje razdalje brez nekih močnejših spremljajočih detaljih. Poti, ki so na karti dobro vidne bodo na karti predstavljale, kar nekaj problemov, predvsem pri sekanju. Skratka lep orientacijski kompleksen problem za najboljše....
Pa, SREČNO!

Lp iz prekmurja
Kusti

PISALO SE JE LETO 2008

"Pozdravljen Hurikan,

Ja tudi jaz se strinjam, da Dušan malo pretirava. Proga nikakor ni pretežka, res pa je, da je teren zelo razbit in ni hiter. Celo malo se bojim, da je proga rahlo prekratka, ampak sem pazil, da sem čimmanj nabijal kilometre in da ima upam velika večina kontrol svoj smisel. Po drugi strani pa zelene ni dosti, tako da zaraščenost ne predstavlja problema pri prehodnosti. Južnemu delu karte, kjer so si vojaki lani lomili gležnje sem se skušal izogibati, da bo tekma čim bolj fair in da bo za vse tekmovalce enako nova. Karta je sicer solidna, ampak se pozna, da sta jo risala dva risarja z različnimi kriteriji predvsem pri prikazovanju balvanov, skokov in ostalega kamenja...Problem pri trasiranju so predstavljale številne poti, za katere pa je seveda vprašanje koliko jih bodo elitaši koristili. Izbira variant bo upam tudi odločala zmagovalca. In pa seveda tek s čimmanj napakami...Vsekakor bo tehnika bolj odločala kot pa kondicija.

Tako da bo moja napoveda kar klasicna. To bo tekma za izkusene orientaciste z daljšim stazem.

Ampak vseeno se mi zdi, da je Grega, ki se je za DP pridruzil elitasem premalo mocan v tem trenutku. Jure in Iztok pa po drugi strani premalo casa v orientaciji.

Tako da je moja napoved za vrstni red: *cenzura*, *cenzura* in *cenzura*. Presenecenj po moje na tej tekmi ne bo!"

Miha

PISALO SE JE LETO 2003

Brezžično iz Gorij pri Bledu. Intervju je potekal v ringu, na eni strani vse glave redakcije, na drugi pa nihče drug kot Danieeeeel Lebar!

HURIKAN: Glede na to, da si kar precej na terenu- kako bi primerjal Sorisko planino z ostalimi tereni v Sloveniji, in predvsem s tereni, katere smo uporabili za zadnji dve Drzavni
prvenstvi?

Glede na to, da seminarske naloge o poledenitvi med Soriško planino in Ratitovcem še nisem dokončal je težko govoriti o podrobnostih. Z obzirom na najdeno morensko gradivo na območju karte (edina dobra stran usekov, ki so nastali ob nastanku novega kolovoza na robu karte) in morene v Sorici, pa je mogoče reči, da je imel prof. Melik prav. Za današnjo podobo terena sta tako imela največji vpliv zakrasevanje in poledenitev. Tako kot npr. na karti Rudnega polja in Ukanca. Podrobnosti pa upam enkrat v bližnji prihodnosti na policah knjižnice oddelka za geografijo FF. Ja, kar se pa tiče podobnosti s prejšnjima državnima prvenstvoma pa le to: Na Traških dobravah je do zakrasevanja prišlo na konglomeratu, medtem ko je Krupa in cela Bela krajina ena velika karbonatna uravnava. Torej tudi v teh dveh primerih se je dalo zaslediti kako vrtačo.

HURIKAN: Si zadovoljen s karto Soriske planine? Glede na to, da je teren nekaj posebnega in zelo zahteven je morda na karti kakšna nepravilnost? Ali naj bodo tekmovalci se posebej previdni in naj zaupajo raje sebi kot karti? So kaksne posebnosti na katere naj bo bodoci Drzavni prvak se posebej pozoren?

Hmm, zakaj pa ne bi bil, še nekaj let jo bom popravljal, pa bo skoraj popolna. Za zadnji dve vprašanji bom pa izkoristil možnost, ki jo dopušča Rambo Amadaus v rubriki Pitajte Ramba: RASMC neće odgovarati na pitanja za koja procjenjuje da će odgovori na njih biti dosadni.

HURIKAN: Kaksno taktiko naj ubere bodoci Drzavni prvak?

Direktno, do cilja.

HURIKAN: Dobili smo ze pritozbe od starejsih tekmovalcev v
elitni moski kategoriji, da je proga obcutno predolga.
Predlagajo skrajsanje za eno tretjino ali celo na polovico.
Kaksen komentar?

Ne, nimam nobenega komentarja.

HURIKAN: Glede na trenutno stanje v slovenski orientaciji,
kdo ima po tvojem najvec moznosti za zmago?

Ker rok za prijave še ni potekel, je težko karkoli napovedovati. Ob tem pozivam vse, ki se iz kakršnihkoli razlogov še niso prijavili, da to storijo čim prej.
Urednistvo