HURIKAN SVETUJE:

...

PISALO SE JE LETO 2010:

Mislim da je poenta kladjenja spekulacija o mogucnosti dobitka. Bila sam sigurna u to ko ce pobediti, a za ostala dva mesta sam napravila malo drugaciji raspored i izbor da bih bila jedIna sa takvom opkladom i uz malo srece pobedila! :)
Za ovu godinu... ne znam, nisam upucena u to ko koliko trenira i u kakvoj su formi slovenacki orijentirci. Jedino sam cula da se Andraz osusio i da trci ko nenormalan, pa bih verovatno njega stavila na prvo mesto :)

E, pa srecno svima sa kladjenjem!

Marta

P.S. Izvinjavam se na ozbiljnosti, posto kako sam razumela postove, Hurikan i nije bas u tom fazonu :)

PISALO SE JE LETO 2009:

Absurdno je, moje drago občestvo, da smo imeli lani kar tri Hurikane! To je veliko več, kot jih zadane letno ZDA.... na kvadratni kilometer seveda!Drago občestvo se bo najbrž tudi strinjalo z mano, da sem lanski zmagovalec edinole jaz. In sicer iz dveh razlogov, zadel sem pravilni vrstni red na OBEH tekmah DP dolge, in zadel sem kar prve 4 tekmovalce na drugi, regularni tekmi DP. To je gotovo svojevrsten in neponovljiv dosežek, saj sem na prvi tekmi v Postojni moral računat, ne le s formo tekmovalcev in njihovim dnevnim počutjem, pač pa tudi na podlagi traserjevih informacij, katere kontrole so narobe postavljene, presoditi, na čigavo tehniko bo to imelo največji vpliv. Računati sem moral tudi z gostoto in obliko skal in kamenja in njihovim vplivom na razrahljane gleženjske vezi favoritov. Računalniški modeli so bili prezahtevni za procesorje, ki so na tržišču danes in po zagotovilih strokovnjakov, bi mi pravočasno vse parametre obdelal le IBM-ov Blue Gene, njegov upravljalec, pa je bil ravno ta čas na letnem dopustu. Zato sem moral vzet svinčnik in papir in po nekaj urah edini izpljunil zmagovalno kombinacijo. Če to ni superiorno!!! Še vedno pa je absurdno, da imamo kar tri Hurikane! Najbolj strašljivo pri tem pa je to, da je sistem tak, da bi jih lahko imeli tudi več!!! To je kot da bi v Ameriko trčil eden vsak dan! Predlagam posodobitev sistema, in sicer naj zmaga tisti, ki je oddal pravilno napoved prvi! Po teh kriterijih sicer jaz nisem več lanski zmagovalec, saj itak zmage tudi nikoli občutil nisem, je pa najbolj pravično! Naj tudi pri Hurikanu zmaga HITREJŠI!

Green Gene

PISALO SE JE LETO 2002:

Bojan Jevševar Stritarjeva 3, 8250 Brežice Bojan@o-klubbrezice.si
Spoštovano Uredništvo Hurikana!

Nehvaležna je naloga, ki ste mi jo zadali, da seznanim širše občestvo častilcev podjetnoinovativnega dogodka Hurikan z globino in širino misli, potrebne za natančno presojo in razumevanje tega pojava, že po svojem rojstvu in poimenovanju dovolj vznemirljivega za prebujanje radovednosti v mrtvilu tradicionalističnega malikovanja pionirja tovrstnih iskanj in oblikovalca podstati orientacije kot športa in pripadajoče vsebine, s katero se osmišljajo vse oblike dogajanja, zlivajoče se v skupno hurikanovanje. Nehvaležna zato, ker me že zgodovinska danost neizprosne nerazumljenosti filozofske misli v vsakdanjem, z materializmom prežetim bivanjem obremenjuje z otožno vdanostjo, temelječo na poznavanju človeštvu lastne usodne prevlade tuzemeljskega čustvovanja in neizprosne trdoživosti duhovne lenobe, kar vodi k manjši prizadevnosti in prenizki samokritičnosti pri podajanju skrivnosti lastnega uma. Nehvaležna, a nujna, saj nenehno razjedanje časa grozi vsemu minljivemu, zato nuja predajanja plamenice človeškega boja za resnico, objektivno spoznanje biti, ne sme biti le zadnji dogodek posameznega bivanjstva, temveč zaključek nenehno rastočega in samoučečega procesa vračanja popolnosti, ujete v navidezno majhnost in nepomembnost minljivega bitja, v svojo navznoter neskončno izvornost dokončnega spoznanja, izhajajočega iz prostora.

Za častilce, pa tudi poznavalce bivanjskega izraza intelekta, ki odseva tuzemsko plat vesoljne energije, je globlje občutenje popolnosti resda nedosegljivo, vendar iz spoštovanja do njihovega nezavednega hlepenja po Misli in slepem tipanju za resnico ne morem utajiti dobrohotnosti, izhajajoče iz otožnega občutka vsemogočnosti, in na videz prezirljivo, v bistvu pa le ravnodušno premolčati novo vrtinčenje želja, vznesenosti, radoživosti, pa tudi manj zaželjenih iz bivanjske omejenosti izvirajočih vzgibov, ki je znova zaviharilo po Sloveniji z najavo Hurikana 2003.

Kljub dobrotljivosti in humornosti ob iskrečem, kipečem in nebrzdanem živžavu, ki preplavlja Slovenijo kot topla fronta, pa moram opozoriti vse najbolj marljive, ki bi utegnili, resda brez možnosti za uspeh, a z včasih za trenutke na topoumnost spominjajočo marljivostjo, do konca slediti mojemu poljudnemu poskusu približati skrivnost spoznanja popolnosti, zrcaljene v vseh sapicah, vrtinčenju, valovanju, utripanju, pretakanju in sevanju dogodka kot celote, poenostavljeno poimenovane Hurikan, vsem v tuzemeljskost ujetim, da bo resnica v svoji varljivi preprostosti in navadnosti sicer premotila zanesene nadobudneže, a jih s tem prikrajšala za neskaljeno veselje in iskreno presenečenje ob zaključnem pišu letošnjega Hurikana.

Tako lahko vsem dovolj vztrajnim, ki z zadostno samokritičnostjo stvarno doumevajo in se poglabljajo v moje plitke poljudne misli s popolnim zavedanjem in brez utvar, da jim je dosegljivo več kot trenuten odblesk Resnice, povem nekaj najpreprostejših dejstev, ki bi utegnila biti doumljiva najbolj nadarjenim iskalcem čarobne formule in jim pomagala pri približevanju prave napovedi Hurikanovega izida.

Ker je vse dogajanje nekako prežeto s športnim duhom, bom poskusil napotke za upiranje saharskemu pišu Hurikana naslikati v trenerski maniri, v obliki recepta, ki je dovolj poučenim najlažje sprejemljiva oblika za razvoj s samodisciplino oplemenitenega uma.

1. teden Raziskati je treba vsa človeštvu znana in deloma še neznana, a že napovedana dejstva o človeškem umu. Pri iskanju ključev za najbolj skrita vrata človeškega uma je treba biti posebej pozoren na vse namige o prostorski inteligenci, prostorski predstavi, dedni in okoljski pogojenosti intelekta, zmagovitem duhu, kaljenju značaja, samoobvladovanju in samožrtvovanju za najvišje cilje.

2. teden Ker je snov prvega tedna preobsežna za več kot površno seznanitev z najpomembnejšimi pojmi, mora ostati torišče iskanja pri njej tudi v drugem tednu, zaradi prehitrega minevanja časa pa je vseeno treba poglobiti svoje iskanje na področju zgodovinskih dejstev o razvoju orientacijskega teka in si pazljivo približati pojavne oblike največjih talentov prejšnjega stoletja, iz katerih izhajajo vsa neskladja, ki porajajo sapice celega planeta, združujoče se v silo našega Hurikana.

3. teden Tudi večji del tega tedna mora biti posvečen proučevanju snovi prvih dveh tednov, zadnji dnevi pa naj bodo že usmerjeni v iskanje najbolj finih podob in primer iz zgodovine slovenske orientacije in tvorjenju osnovne grobe slike, na kateri bi najbolj nadarjeni lahko zaslutili prve obrise akterjev, ki v tem letu smejo biti počaščeni z upanjem in javno objavo svojih imen med kandidati za Mistra Hurikana.

4. teden Po treh tednih izjemnega intelektualnega dela bi marsikoga utegnila prevzeti domišljavost in ga zapeljati v intelektualistično razpredanje in napovedovanje izidov. Saj, napovedi so zaželjene, da bi Mr. Hurikan sploh imel kaj dati v svojega karavana kot simbolično priznanje za pronicljivost uma, a brez spremljajočih izrazov skromnosti in samozavedanja lastne omejenosti utegnejo zbujati posmeh in pri Mr. Hurikanu skaliti otroškost njegove igre, omejene s tuzemeljskostjo. Z nekaj samoobvladovanja pa bo veselje ob večjem približku končnemu izidu veliko večje, zato priporočam, še zadnji miselni napor in analizo prenagljenih napovedi tik pred zadnjo uro za oddajo lastne.