19. 8. 2014

Redakcija zbira informacije in pripravlja dosjeje letošnjih konjev. Za zabavo se je lotila tudi kobil (nikoli ne veš). V težkih letih trdega dela, od kar imamo čast nositi breme spektakla Hurikan so spremembe v svetu nemalokrat skoraj krucialno vplivale na našo zmožnost rinjena tega vagona; kaj vagona - kompozicije! naprej. Tako nam je El Nino leta 2008 popolnoma sesul bioritem in le s skrajnimi napori smo takrat uspeli pisati kolikor toliko slovnično pravilno. Ko je pa Murko v začetku leta 2013 izjavil, da ne želi več biti slovenski Slavček, se je pa v redakciji zgodil kolaps. Nežnejši del redakcije je za ducat dni izginil iz legalnih sfer, možati del redakcije ima pa kapacitativne omejitve - od sendvičev lahko živi teden, v skrajni sili teden in pol tako, da mu je takrat brez nežnejšega spola šlo res za nohte.
Ampak uspeli smo. Sicer je prvotno postavo vzel vrag, kot organizacija pa smo še vedno tukaj, nepremakljivi in polni zavesti o odgovornosti, ki jo prinaša širjenje resnice. Za zaključek naj zapišemo še misel, ki bo naše vodilo pri opredeljevanju kvalitete letošnjih konjev: "There are three kinds of suns: sunshine, sunflower and sons of a bitches".

17. 8. 2014

V Sloveniji se vrti. In to hitro. Vrti se že celo poletje, hitrost se stopnjuje. Vrtinec pridobiva epske razsežnosti in si absolutno zasluži naziv Hurikan.
Američani dajejo svojim orkanom ime. Mi bomo šli korak naprej, našemu bomo dali tudi obraz. Kdo bo ime in obraz letošnjega Hurikana? To se bo razjasnilo 20. 9. 2014 na Tolstem Vrhu. Še 34 dni!

6. 3. 2013

Vsa natolcevanja in špekulacije so zgolj zlonamerne.

Redakcija

28. 5. 2011

Leto se obrača. Še dobri štirje meseci!
Za ošiljenost vaših svinčnikov se Redakcija ne boji, kako je pa z letošnjimi akterji?
Po šoku lani, ko je izmed vseh nohtogrizcev pravilno napoved oddal en borec, nihče drug ni bil pa niti blizu, bi se letos spodobilo, ko bi bilo cenjeno Občestvo bolj pazljivo. Iz Njenega ravnanja namreč veje nekakšna oholost oziroma indiferentnost, češ, saj je ja vse v naprej odločeno.

Je res?

Redakcija

 

22. 5. 2010

Najelitnejši dogodek tega leta je zaključen. Rezultat je POPOLNOMA osmešil spodnje špekulacije. Redakcija je modro tiho.

Napovedovalec
1. mesto
2. mesto
3. mesto
razlika med 1. in 3.
Bojan
Jaka
Andraž
Jožko
14:00
Nuša
Andraž
Jaka
Rok
20:00
Jaka
Andraž
Jaka
Jure
8:52
Janez
Jaka
Andraž
Jure
7:06
Sara
Jaka
Andraž
Rok
11:11
Emil
Andraž
Jaka
Jure
17:00
Rok
Andraž
Jaka
Jure
10:42
Tibor
Andraž
Jaka
Jure
12:21
Andraž
Andraž
Jaka
Rajko
14:00
Klemen
Andraž
Jure
Jaka
9:50
Silvij
Andraž
Jaka
Jure
12:30
Dušan
Andraž
Jaka
Jure
6:21
Irma
Andraž
Jaka
Jure
7:30
Jožko
Andraž
Jaka
Jožko
16:00
Ugor
Andraž
Jaka
Jožko
19:00
Pop
Andraž
Jaka
Jure
18:00
Aleš
Andraž
Jaka
Jure
12:00

In Zmagovalec? Sékretar je na provokacije odgovoril brez besed. Le leno je stegnil svoje lovke in si Hurikana preprosto prisvojil. Edini ki je popolnoma zadel kombinacijo, dame in gospodje, CAR:

21. 5. 2010

Hurikan se je potuhnil. Kljub temu, da mu pihajo v zračni vrtinec vsi, ki jih je kdajkoli oplazil, je čutiti, da ga je nekaj vendarle moralo hudo prizadeti. Samozavest je skopnela. Samo to je menda lahko razlog za ta nenadni umik in še zadnje obupane treninge tik pred velikim dogodkom. Mogoče ga skrbi, da se je J. Z. vendarle pojavil na štartni listi? Fant je res mlad in rajši osvaja punce in kravžla možgančke, kakor pa da bi uničeval svoje telo. Ampak - domači teren je pa domači teren. Smo slišali, kako je J. tekel na DTK25 po Rašici. Pogledal, dal karto v žep, in tekel.

Kakorkoli že. Vse je sila sumljivo. Mogoče gre celo za korupcijo kar se stavnic tiče. Koliko je "vreden" Hurikan? 10 flaš povprečnega vina?

Če še niste, svoje stave pošljite na ta e-naslov takoj.

18. 5. 2010

Golobi že serjejo prve stavne lističe:
1. Andraž Hribar OKB (ker sem danes ravno takšne volje, v soboto 22.5.2010 pa verjetno ne bom)
2. Jaka Piltaver OKB (ker sem danes ravno takšne volje, v soboto 22.5.2010 pa zagotovo ne bom)
3. Jure Zmrzlikar OK Komenda (kljub temu, da ga ni med prijavljenimi, bo osvojil medaljo. Če pa to ni hvala vredno pa res ne vem kaj je)
Razlika med 1. in 3. je seveda odvisna od dolžine proge, ampak stavničar kot sem sam, tega podatka niti ne potrebuje. Razlika bo natančno 8'42''
Jaka

Mislim sicer, da bi redakcija morala razmisliti o tem, za koliko bralcev je zanimivo razpredanje o slovenski eliti, kajti prepričan sem, da bi bilo ugibanje o zmagovalcih M35 za celotno sceno bolj razburljivo, a bom vseeno stavil (družinska obveznost): 1. Jaka, 2. Andraž, 3. Jožko Časovna razlika 17 minut.
Bojan

Da pa opogumimo še druge, še en komentar kontrolorja, ki je sicer prispel že pred časom (da ne bo kdo mislil, da je kontrolor zabušant):
Po današnjem pregledu še drugega dela terena bi sicer moral svoj opis malo popraviti – današnji del je bil mnogo bolj čist, lep, tekaški, z malo kamni in brez zelenjave, čisti užitek… samo poti je na karti za kakšno res tehnično zahtevno
zadevo preveč, ne glede na to, kje bodo speljali proge… zaradi precej strmin bo verjetno branje reliefa kar odločilno.

Pozdrav,Dušan

17. 5. 2010

'Extra, extra, read all about it!' Redakcija razgalja mističnega Jureta a.k.a Jay-Z-ja, katerega plašč skrivnosti je vpijal vse poskuse komunikacije; so nori ti fiziki. Po tem, ko je osvojil naslov vseslovenskega študentskega podprvaka, je skrivnostno izginil, da pa bo mera polna, taktizira s prijavo. Govorice krožijo, da so njegovi treningi celodnevni in vključujejo vse metode avtosugestije, od bičanja naprej, vendar se te iste govorice ne opredelijo glede sposobnosti, ki jih današnji protagonist razvija, kajti zdi se nam, da je v tem primeru aktualna najbolj požrešna človeška mišica, ki zaradi tega resda potrebuje tudi največ treninga. Njegova taktika spominja na tisto od švedskega merjasca Wingsteda, vendar naj vas naprednost ne zaslepi; Wingstedu je taktika bolj malo koristila, hkrati pa je Jay-Z-jeva metoda tako požrešna, da ne ostaja časa za noben drug trening! Vendar lahko po preteklih dogodkih sklepamo eno: Jureta zanima samo osvajanje naslovov in kdo bi vedel? Morda je pa njegov cilj velik gravitacijski privlak; kolajne so sila magnetno dovzetne!

16. 5. 2010

Obiranje starih kosti nikomur ne diši in tudi Redakcija je odlašala vse do današnje tekme na Vojskem. Zdaj, ko ji je zmanjkalo izgovorov, jo je pa odrešil sam protagonist: seznam prijav pravi, da bo Bojan a.k.a. Starosta letos tekmoval med veterani! Redakcijo to žalosti, kajti vse od treninga na Ponikvah, kjer je resda podlago nudil njemu domač približek 25tisočke, ko so se pojavile govorice o hitrosti, žilavosti in vztrajnosti, je Njemu namenjala pozornost, kot si jo zasluži le nekdo, ki je sposoben reči NE tiraniji in to tudi podkrepiti z mišicami. Vprašljivo je bilo le, ali je njegovo obvladovanje terena zadovoljivo in ali ga kopačke pri tem nosijo dovolj zanesljivo, zaradi česar se je čakalo na priprave njegovega kluba ta vikend. Odgovor pa je dvorezen meč, kajti čeprav se ni izkazal, se moramo zavedati, da je to prva njegova tekma po lanskem DP v šprintu, ter da njegova shiranost zagotovo ni pripomogla pozitivno; Če se za aktualnega prvaka govori, da je suh, je v primerjavi s Starostjo še vedno debelinko. Sicer pa nadaljnje razglabljanje o kilaži uma in duševnem bremenu nima smisla, saj bo B, kot smo že rekli, letos tekel v najmočnejši kategoriji, M35.
Podobno se dogaja tudi z Anderluhom a.k.a Giorgio, ki je s prijavo v kategorijo kategorij preusmeril poglede v ozadje, na dno levega kota in ker je tam senčno, ni bilo popolnoma očitno, kako odmevne so besede. Vendar pa je danes na Vojskem bilo malanju oči konec; še vedno se je tenko piskalo, vendar na progi, ki je pokazala kam kdo sodi, tako da vam lahko Redakcija z gotovostjo vedeževalke zagotovi, da ambicioznost tokrat ni dovolj velika, da tehnični trening risanja karte za DP v šprintu ne zahteva dovolj intelekta in da se po zakuskah na zagovorih diplom pač ne trenira dobro. Steklena krogla pravi, da bo M35 obogatena še za tri veterane! Pravimo tri, pa ne zaradi ega in trebuha našega Giorgia, temveč zaradi zadnjih informacij iz Gorenjske, kjer je bilo zadnje dni Janezu tako vroče, da se je odločil prestaviti v nižjo brzino, ter severne Štajerske, kjer se je Bob a.k.a. Najhitrejši štajerc kljub medicinsko čudežnem pooperativnem okrevanju in uvrstitvi v prvo klubsko štafeto najelitnejšega slovenskega kluba odločil za, kot bi rekli ekonomisti, prestop iz družine gazel med slone, Redakcija, ki je bolj podkovana v znanosti, saj je igrala Starcraft, pa ve, da je pri konstantnem potisku pospešek obratnosorazmeren z maso (in bog ne daj, da se pospešek manjša...).
Dragi naši, dogajajo se nenavadne reči; kaj jim botruje, tega nihče ne ve. Je kriv Selektor, ki čisti elitaško/reprezentančne vrste in zagotavlja prevlado njegovemu najljubšemu varovancu? Je kriv Sekrétar, ki si s čistko utira pot proti vrhu? Čas bo pokazal.

15. 5. 2010

Za Hurikana od sodnika:

Še bolj kot so skrivnostni največji aduti za zmago so skrivnostni organizatorji letošnjega naj dogodka. Ne samo, da ne želijo nestrpno čakajočim napovedovalcem s kakšnimi dodatnimi podatki priskočiti na pomoč, še celo sodnik, ki naj bi bdel nad korektnostjo in pravilnostjo najpomembnejšega boja drevoiskalcev v deželi na sončni strani le s težavo pride do podatkov. Vodja tekmovanja je tisti, ki o tekmovanju ne ve prav veliko in si sodnik z njim ni mogel pomagati, traser je popolnoma ilegalen in razen njegovega imena ni sodniku o njem znano prav nič, o izdelovalcih karte tudi lahko le ugibamo. Tako je tudi vsaka možnost, da bi sodnik bolj kot je potrebno vplival na samo tekmo izključena in prav je tako! Že tako je njegov kljub lani prevzel trofejo naj kluba prvenstva večnim Azimutovcem in treba je preprečiti vsako skušnjavo. Torej – favoriti za zmago na tekmi in tisti za zmago v Hurikanu, žal od sodnika ne morete izvedeti nič koristnega, vse kar je sodnik lahko naredil je, da se je sprehodil med množico na terenu postavljenih kontrol (brez blage veze o tem, kateri progi je katera namenjena) in preveril njihovo pravilnost.

 

Teren je vsem dobro znan, če ne prav ta na pobočjih Rašice, kjer je bila zadnja tekma pred nekaj leti pa katerikoli na širnih planotah v kraljestvu Azimuta, med Vrhniko in Idrijo. Razlike so le v detajlih in tako se kar pripravite na običajne opise KT kot so vrtača, dolina, kamen, skalni skok in jama, za Lipiške nostalgike je celo kamniti zid. Črne na karti in na terenu torej dovolj, tudi precej poti, pa kamnov seveda. Modra barva je na karti le za črte severa, ja pa še morda na nekaj delih, kjer si ne želite biti, ker bi to pomenilo, da ste že precej višinskih metrov prenizko. Deževje zadnjih dni (tednov) je povzročilo vsaj dvoje, mnogi kolovozi so hudo drsljivi in zelenjava je bujno pognala, oboje se lepo vidi na štirih slikah s terena. Zaradi hitrosti sodnika pri zavzetem delu niso dovolj ostre, pa saj tudi oči tekmovalcev oblite z znojem ne bodo.

Kakšna je torej lahko napoved sodnika - kot vedno bo zmagal najboljši, najsrečnejši, najelegantnejši, naj…

Pozdrav,
Dušan

14. 5. 2010

Ob dnevu zadnjih prijav je Redakcija na trnih in ne dvomimo, da je na drugi strani ekrana vzušje ravno tako nohto-grizno. Zraven tega vas mora Redakcija razveseliti, da je uspela skleniti nadvse produktiven biznis z eno najvplivnejših oseb v vrstah posvečenih v skrivnosti sobotne proge. Kljub temu, da poročila že dežujejo, naj njegova identiteta zaenkrat ostane še skrivnost, mi pa raje nadaljujmo s špekulacijami. Le namignili vam bomo, da mu organizator ne moremo reči, ker to ni, čeprav mu naziv Bog in Batina popolnoma pristaja.

Dolžina vsake sage je odvisna od števila herojev in njihovi trdobučnosti; da so slovenski študentje trdi, je splošno znano, da so buče, ve Redakcija iz prve roke, številčnost pa bo dokazala kva-nt/l-iteta objav.
Nadaljevanja tega sestavka občestvo ne bo uganilo, dokler ne bo z očesom pri naslednji besedi in tako naprej, kajti stvar kolektivnega nezavednega oziroma v tem primeru kolektivne pozabe je študentski status današnjega protagonista, saj je nekoč bleščeča titula prekrita 'sa ruzmarinom, snjegovima i šašem'. Čeprav belina blešči, zelenje cveti in šaš diši (že zaradi rime, če ne zaradi česa drugega), pa aktualni nazivi predsednika, sekrétarja, tajnika in 'latino loverja' ranga Swayze Patricka ne odtehtajo Njegove bleščeče perspektive v rosnih letih, za katere zaton je kriv nihče drug kot cel svet. Dame in gospodje, buča in nesporen prvak v trdoti, Bubi a.k.a. Klemen!
O njegovih uspehih bi lahko napisali literarno delo, ki bi bilo kratko le v primeru, da bi uporabili pisavo arial narrow z velikostjo < 7. Zadnjo rumeno majico si je prisvojil z ledeno hladno glavo, ko je PO kontroli za gledalce, kjer so se lomili karakterji, noge pa tonile v blato sramu, izkoristil plavajočo podlago tonečih betic ter si priskakljal naziv vodečega v dirki za Ex-Yu pokal! Napisali smo prisvojil, ker resno dvomimo, da se bo takšna veličina še kdaj ločila od tega prestižnega položaja, kajti videli smo ga že žvečiti, nikoli pa izpljuniti, kajne (vprašanje je tudi, če je sploh kdo dovolj velik za nošenje majice potem, ko jo je enkrat zaznamoval Bubi). Glamurozen opis njegove zmage tudi ni naključen, kot ni naključna nobena beseda Redakcije, saj gre za namig, kako Njegova veličina operira. Ovire, ki mu preprečujejo puščanje globljih sledi na tem svetu so velike, lahko bi rekli obilne, to sam rad prizna, moramo se pa zamisliti, kako mu sledi sploh uspe pustiti! Redakcija bo le očrtala situacijo, zaključite pa sami: vodja največjega (če ne tudi najmočnejšega) kluba v Sloveniji, verjetno najvplivnejši položaj v Zvezi in informatičnost ter informiranost v dobi informatike. Tudi z zadnjim zgoraj omenjenim uspehom je tako: iz slik, ki so po cenzuri pricurljale v javnost, je še vedno moč razbrati, da je Bubi imel pomagača; še vsaka 'kroglica' se je prikotalila na vrh, če je le bil govnač dovolj močan.
Zato Redakcija meni, da Klemna nima uvrščati v zmagovito trojko in to iz enega samega razloga: njegova moč sugestije in trda roka avtoritete deluje, ko gre za delovanje zveze ali kluba. To pa je Državno Prvenstvo drago občestvo in to na dolge proge, bolj znan vam je pa izraz KLASIKA in tu pridejo v igro akterji, ki so hranili svojo moč celo leto. V povprečju morda niso tako močni, vendar če skoncentrirajo svoj mojo, brizgnejo veliko dlje, Bubijeva trdota gor ali dol!

8. 5. 2010

Slovenska scena zna presenetiti, že nemalokrat je in pozornost si zagotovo zaslužijo tudi naši nadobudni študentje. Dolgo smo razmišljali, kaj naj napišemo o Roku a.k.a. Moč-ni-ku. A tudi rezveseljujoč naslov pod-pod prvaka študentov Slovenije je takoj zagrenjen z osladnimi izjavami, češ da je orientacija fajn, ker "gre mal v naravo, da se sprosti in zlavfa", kar pri vseh nas ustvarja določeno zmedo v sicer trdnem prepričanju o tihi vodi, ki bregove dere. Vendar ga bo redakcija zagovarjala pred zlobnimi jeziki, saj je le zvest načelom, kar je vse hvale vredno v tem svetu polnim pritiskom, ko vsi vedo, kaj je najbolje zate, še posebej trenerji, selektorji in drugi funkcionarji in zato navdušuje. Moč-ni-k tako pač zvesto zagovarja trditev, da moč ni poanta, ter se osredotoča bolj na tehniko, kar je vse lepo in prav, vendar ali res namerava tako kaj doseči? Pričakuje, da ga bo uživanje in sproščanje v hosti kam pripeljalo, v tej sedanjosti 'teretan' in vseh He-man-ov? Pomanjkanje ambicioznosti, dragi moji, zadnjič smo pa slišali celo besedo 'lenoba'. Vendar se ne moremo tako pogovarjati, drago občestvo! Tehnika pred fiziko, s tem se strinjate vsi in Rašica vsekakor je tehničen teren in lanskoletni klubski podprvak OK Azimut (kjer je za nespornim letošnjim favoritom zaostal le 2x3x3x3 sekund in pri tem naredil navdušojočo prednost pred sekrétarjem, ki je osvojil 3. mesto) ter član trenutno najboljše ekipe v celi bivši Jugoslaviji (!!!) se zagotovo bo potrudil!

5. 5. 2010

Najnovejša informacija prihaja iz severnih teritorijev OK Azimut: Janez a.k.a Janko je zaprl duri ter po opravkih pošilja hčerko. Taktika je dobro poznana, nenazadnje se je tako spolirala zvezda, ki smo jo oglodali v prejšnjem postu, s tem ko ji je mesto v prestolnici odstopil Starosta. Vendar tu ni govora o slednjemu, čeprav tudi on ne bo izvisel, brez skrbi, tudi po lastnih vrstah bomo udrihali, v tem primeru po generalnemu degustatorju; niti ni govora o hčerki, kajti četudi ima segalni potencial velik (v tem primeru po zvezdah), pač ni v konkurenci. Ne, govora je o Jankotu, za katerega zli duhovi burno razpravljajo, kakšno skrivno strategijo razvija tam v megleni senčavi naših očakov, češ, zagotovo je nekaj, kar bi mu še največji slovenski heroj zavidal, saj z njo ne bi le branil severno-štajerske meje temveč bi se v Krpanovskem duhu tudi plesal po modri Donavi, pa četudi je v igri le gajba vina in ne vreča soli; no, morda pa ravno zato. Vendar, drago občestvo, redakcija sumi, da se tale vijak privija v drugo smer; se pravi da je levosučni, se ne izvija, to bi bil nesmisel. Predvidevamo namreč, da Janezov načrt ne vključuje Rocky-jevih sibirskih tehnik, temveč srkanje čaja, ter podkožno razmišljanje, pri čemer pa je splošno znano da silno pomaga deka in termofor. Ali je to le priprava na priprave, ki se obetajo drugi teden in se naj bi jih po planu udeležil, ali je to kar THE priprava, ali to sploh ni priprava, odgovor na ta vprašanja, ni znan. Zgodovinski pregled pove le to, da, kot se njegovemu vzdevku pritiče, Janez preseneti, ko se to od njega ne pričakuje, čeprav bi se moralo in da je na DP-jih vedno blestel.

Da pa boste pravilno obdelali dane informacije, smo vam priskrbeli še zmagovalni sistem! Vsekakor je drugačen, špekulativen in drzen, nekateri pa bi rekli, da je celo nekako lep, kar pomeni da ima vse tisto, kar se tudi od zmagovalca Hurikana pričakuje. Rahlo lahko grajamo le nerazumevanje, saj je sprejemanje Hurikana kot neresost zelo neresno, saj je to na moč resna reč, čeprav vsi vemo da ni. Vendar gre spregledati takšno opazko, saj jo mirno lahko vržemo v 'izgubljeno s prevodom', kar se je pri S-S odnosih zgodilo nemalokrat.

3. 5. 2010

Damiči in gospode, še niti ne celi trije tedni nas ločijo od dogodka v mestu Gogi. Pustimo ob strani, da gre za dvodnevno tekmovanje, da sobotnemu ravsu sledi vsesplošen pretep v nedeljo v obliki najbolj nervozne tekme v sezoni, da 20. obletnica Zveze obeta vsesplošen špas in da se bo vse to dogajalo na enem najlepših orientacijskih terenov na lep sončen dan, le lučaj od bele prestolnice ter se osredotočimo na edini trenutek, ko cenjeno občestvo ne samo da bo ostreje pogledalo z mačkonsko priprtim očesom, temveč bo tudi odprlo drugo oko ter za trenutek morda celo nehalo presti, kajti za konzumske užitke so potrebna samo usta, za kulturno udejstvovanje ušesa ter v izjemnih trenutkih roke, za brutalno mlatenje pa le vesla. Da, napoved in njena ubeseditev v elektronski pošti bo povzročila prenekatere preglavice; po eni strani zaradi vse bolj kompliciranih pravil, po drugi pa zaradi spremenljivosti scene. Po lanskoletnem uspehu (redakcije) ostajajo pravila enaka; na kratko, napoveste prve tri uvrščene in razliko med prvim in tretjim. Več o pravilih si preberite na ustrezni podstrani. Glede scene pa vas redakcija obvešča, da bo v naslednjih dneh velikodušno delila z vami zadnja odkritja in fenomene na prizorišču, da vam vsaj malo olajša izbor. Redakcija tudi upa, da vam bo uspela postreči s tradicionalnim nasvetom Hurikana in Traserja, ki sta oba letos prvič v zgodovoni nevtralna akterja, kar bo naredilo situacijo ne samo bolj sočno, temveč tudi zanimivejšo za špekulacije zaradi manjše verjetnosti korupcije, hkrati pa tudi dokazujeta, da je čolniček slovenske scene zrel za mednarodne vode. Prav tako se upa na besedo dve organizatorja, sodnika ter mimoidočega. Vendar bo na to, ali se bo tradicija spoštovala, ali pa se bo zgodil linč, treba še malo počakati. Do takrat pa: NAJ SE ZASTOR RAZPRE!

Edini branilec naslova, Andraž a.k.a. ?, je zagotovo prvi favorit zato vas redakcija spodbuja, da ga postavite pod točko 1. Seveda, zavedamo se, da se boste vprašali, kaj ima redakcija pa tokrat za bregom? Popolnoma upravičeno, glede na njeno tesno sodelovanje z dotično osebo, česar letos res nima več smisla skrivati in strinjamo se, da je mogoča špekulacija o stavi na samega sebe, kajti iz skoraj direktnega vira (direktnega ker je to izrekel sam favorit, skoraj pa zato, ker ga je bilo potrebno za priznanje pošteno napiti, kar postavlja pod vprašaj, katera njegova osebnost je bila govorec) smo izvedeli, da je na zadnjem trening vikendu, ki je bil mimogrede najbolj množičen slovenski trening kamp v zadnjem času, kjer se je ogromno dogajalo in še več zgodilo, nekje proti koncu izrekel: "Najraje bi kar odstopil moje mesto v reprezentanci; xxxxxx, ko ni nikogar primernega... ker tole ni pa za nikamor. Zanič sem, katastrofalno tečem in smrdim." Verjamemo, da je trenutek slabosti potencirala karta in proga, ki ju ni izdelal njegov tehnični trener, od katerega je že bolestno odvisen; dejansko namreč deluje, kot da A ni sposoben dobro odteči nič razen tistega, kar mu pripravi slednji. Redakcija ga je kasneje tistega dne (ali je bil že naslednji dan?) sicer sočutno bodrila, ko ji je jokal na rami in mu nežno vbijala, da naj vendar naredi kakšne zaključke, saj jih zna! Vsem nam je jasno, da je ? izredno estetska in nežna duša, ki preprosto ne prenese nič kar ni popolnost, vendar on tega preprosto ne zna dojeti. Kakorkoli že, dejstvo je, da je ta prikupno zmeden pobič, ki ga zato vsi vzljubijo, izginil za cel teden. Ni nam uspelo natančno zvohati, kje se je potikal in kaj se je tam zgodilo, glede na eksotičen izgled ob vrnitvi, ko nas je pozdravil z loputanjem z vrati hladilnika pa sumimo, da je bil pretekli teden vse prej kot orientacijski, kar ob teoretični resničnosti predvidevanj postavlja vprašanje: ali je počival in če je, ali mu je počitek koristil? Ali je razmišljal in če je, ali je kaj razmislil? Morda ni počival in če ni, kaj je počel? Je energijo kuril v duhu priprav ali, kar je bolj verjetno, z bolj posvetnimi aktivnostmi? Glede tega si Redakcija ne upa soditi in bo raje počakala na razplet dogodkov na naslednjem trening kampu čez teden dni, do takrat pa bo objektiv usmerila na druge akterje, ki jih ne primanjkuje.

Chus!

22. 3. 2010

Redakcija je zimsko zaspano obdobje preživela aktivno razmišljujoče (krušna peč levo, kozarec desno, prestol spodaj, sogovornik v ogledalu). Burne razprave so rodile rešitev. Vendar kakšen sploh je ta problem, da je pretresla celo monumentalno redakcijo, boste vprašali? Odgovor je preprost, vendar pretresljiv: Za napolnitev čaše na desni je bilo treba kar trikrat seči v gajbo! Na tem mestu se redakcija zaveda, da bo spoštovano občestvo vprašalo, od kod pa sploh pravica oziroma celo možnost, da redakcija sega v gajbo? Celo zaslužena provizija, ne bi smela omogočiti kar trikraten sprehod v klet! Zato bo redakcija tudi oddgovorila z nadvse logičnim pojasnilom: Če si je uspela prisvojiti zlato, si bo pa tudi gajbo, sploh če jo nosi fleten deklič, kajne?? Vaše modro prikimavanje slednjemu aksiomu se bo ob rešitvi, ki se je pop-nila ob ogledalu v oblačku alkoholnih hlapov, nadaljevalo še z višjo frekvenco. Da pa boste dojeli vso globino odločitve, jo podajamo kar v uvodnem stavku novega direktorja oddelka za sprejem in analize vlog:

"Ker je doslej bilo vedno vloženo pol steklenic s cenenim vinom, kar je žaljivo za zmagovalca Hurikana ter je tudi sramotno za vinorodno deželo Slovenijo, bom kot strokovnjak (nekdanji inšpektor za vinarstvo) poskrbel, da bo zmagovalec resnično nagrajen za svojo pronicljivost in poglobljeno poznavanje scene."
B

6. 1. 2010

Dejstva so znana. Bitka bo v sami prestolnici. V centru države. 22. maj. Lepa številka.
En prvak, ena gajba, en Hurikan.

Srečno

25.5.2009

Odvrtel se je še en Hurikan. Bilo je vroče, bilo je divje, bilo je presenetljivo. Letošnje D Državno je s svojo unikatnostjo zahtevalo špekulacije velikosti slovenskih tajkunov. Zmagovalna kombinacija je:
1. Andraž Hribar,
2. Janez Pretnar in
3. Jaka Piltaver
z časovno razliko med prvim in tretje uvrščenim 2'2''. Po zaslugi nesporno taktičnega posredovanja Redakcije je Prvak samo eden, vsi rezultati pa izgledajo takole:

Napoved
Rezultat
1. mesto
2. mesto
3. mesto
razlika:
točke
1
Ivan Nagy
Andraž Hribar
David Rihtarič
Jaka Piltaver
13:42
4
2
Miha Škarabot
Andraž Hribar
Jaka Piltaver
Janez Pretnar
16:03
3
3
Jaka Piltaver
Jaka Piltaver
Andraž Hribar
Janez Pretnar
14
0
4
Klemen Kenda
David Rihtarič
Andraž Hribar
Jaka Piltaver
10:00
1
5
Matej Hauptman
Andraž Hribar
Jaka Piltaver
Janez Pretnar
21:15
3
6
Andraž Hribar
Andraž Hribar
Jaka Piltaver
Janez Pretnar
14
3
7
Janez Pretnar
Janez Pretnar
Jaka Piltaver
David Rihtarič
6:00
0
8
Anica Hribar
Andraž Hribar
Jaka Piltaver
David Rihtarič
21
3
9
Dušan Petrovič
Andraž Hribar
Jaka Piltaver
David Rihtarič
22:00
3
10
Herwig Alwinger
Andraž Hribar
Jaka Piltaver
David Rihtarič
23:00
3
11
Bojan Jevševar
Jaka Piltaver
Andraž Hribar
Janez Pretnar
7:00
0
12
Valter Foški
Andraž Hribar
Jaka Piltaver
Janez Pretnar
11:00
3
13
Marta Zdravkovič
Andraž Hribar
David Rihtarič
Jaka Piltaver
5:00
4

Kot vidite, absolutno točne napovedi proti absolutno vsem pričakovanjem letos absolutno sploh ni! Še več! Hurikanovci statistično niso pravilno zadeli niti prve trojice, kot si lahko ogledate v arhivu levo. Tudi povprečna napovedana razlika kot sekundarni kriterij je z 14 minutami popolnoma zgrešena! Zmagovalca tako letos določajo dobre stare pike.
Letošnji Hurikan zagotovo podira rekorde v starosti, inozemskosti, infiltriranosti in privlačnosti. Vsa natolcevanja o njeni povezanosti z Redakcijo pa ostro obsojamo. Cenjeno občestvo naj se kar lepo obrne k "novemu" aktualnemu prvaku, ki tako siromaši orientacijsko sceno s svojo predvidljivostjo, in opljuva kar njega, kako taktično si je prisvojil, kar se je prisvojiti dalo. Hkrati Redakcija tudi zanika pohlep; sicer priznava, da se je zagledala v določen teranov šampanjec, vendar vedite, da ji za slavje po uspešno izvedenem projektu ostaja še lanska provizija.

21.5.2009

Na sceni vlada rahla zmeda. Medtem, ko so nekateri Hurikanovci že dobili v roke listo prijavljenih, Redakciji to še ni uspelo! Prav neverjeten razplet! Redakcija kot institucija za obveščanje in objektivno poročanje je zatajila oziroma jo je občestvo preraslo! Moramo reči, da nas veseli, kajti očitno je naš vpliv velik, da je zbudil takšno zanimanje, hkrati pa je to tudi najlepša povratna informacija, da se Redakcija očitno ne trudi več dovolj. Za zdaj nam ne preostane drugega, kot da špekuliramo le na podlagi informacij, ki jih razberemo iz vaših napovedi, v prihodnje pa se bomo morali bolj potruditi.
Novica dneva je vsekakor vzpon Davida Rihtariča, na katerega je marsikdo čisto pozabil! Sicer še ni med vodilno trojico, je pa po točkah tik za Janezom. Glede na teren bi David vsekakor znal presenetiti, kljub temu, da je tek pri njemu trenutno na stranskem tiru. Poleg tega nas presenečajo majhna pričakovanja od Jureta, ki se giblje čisto v ozadju. Ga morda Občestvo podcenjuje? Medtem ko se Andraž baha na vse strani in na vseh straneh, je Jaka nekam tiho, zadnji derbi je tudi raje organiziral, kot da bi se pomeril. Iz napisanih drobcev je slutiti le, da je nekam srečen. No, tudi to je verjetno že kdaj koga kam pripeljalo.

20.5.2009

Podatki o progah so objavljeni! Elita se bo torej pomerila na več kot 14 kilometrov dolgi progi! Več podatkov boste našli v biltenu, od koder bodo tisti spretni izmed vas zagotovo izluščili še kakšno informacijo, v vsakem primeru pa se obeta na moč zanimiv derbi.

19.5.2009

Ekskluzivno!

Za vas smo ob zid pritisnili kontrolorja osebno!
"Zmagal bo tisti, ki ima najmočenjši traktorski pogon."


Interpretacijo pa prepuščamo vam, drago občestvo.

18.5.2009

Opa! Mdtem ko objavljamo nasvet traserja, so začele deževati tudi prijave! Zaenkrat so hudimano enostranske, verjetno bo krivo to, da so vse iz istega tabora, kjer politična usmerjenost nikoli ni bila dilema. Nič ne de, vsako zavajanje je dobrodošlo, saj ravno konfuzija Hurikana kot naravnega pojava naradi zmago nad/v njemu tako sladko!
Drago občestvo tako spodbujamo, da vzdržuje trenuten dež ali ga celo dvigne v ploho, saj vsi vemo, da so Hurikani najmočnejši ravno v vsesplošnem neurju. Zavedamo se modrosti in premišljenosti Občestva, ki zagotovo čaka objavo štartnih list, kar je hvale vredno, vendar bomo v duhu tradici tudi letos omogočali spremembo napovedi, v kolikor se bo stanje z objavo štartne liste spremenilo. Še posebej zato, ker je brez podatka o dolžini prog bolj težko predvideti drug zahtevan kriterij o razliki v času med prvim in tretjim tekmovalcem. Zato le, pogumno, drugi kriterij sprejemamo tudi na dan same tekme.
Brez skrbi, humanost, človekoljubnost, razumevanje, solidarnost, spoštljivost in pomoči-željnost Redakcije je pa ja že splošno znana!

16.5.2009

Tako! Odločitev je bila sprejeta. Redakcija ne bo uklonjeno sprejela korupcije, goljufij in drugega nagnusnega ravnanja v orientacijskih vrstah v Sloveniji. Vsaj stas Hurikana bo ostal čist. S tem namenom, bo letos uveden dodaten kriterij! Vsak napovedovalec mora napovedati tudi razliko med prvim in tretje uvrščenim v minutah! Ta kriterij bo odločal o zmagi v primeru, ko bo zmagovalno trojico pravilno napovedalo več sukbjektov.
Zdaj gre pa zares! Ljudje, navalite!

15.5.2009

Vrhunski atleti se nemalokrat zamislijo nad svojim poslanstvom in smiselnostjo svojega udejstvovanja, saj prepogosto boj izgleda nesmiseln, brez cilja in brez napredka (samoumevno je, da vrhunski atleti težijo k napredku in ciljajo na cilj, a ne). Vsi v bolj kot ne enaki situaciji, fokusirani na isto, razmišljujoč enako, živeč podobno, se vsake toliko poženejo iz iste točke v isto smer in se kot bumerang vrnejo v isto ... godljo. Še huje! Smisel bumerangovega leta je vsaj potolči par ptičev. Orientacist pa le opraska par skal. Dejansko je presenetljivo, da je melanholija tako redko na jedilniku! Brezciljna gonja mejoč na Sizifovo delo, se prepogosto počutijo kot čreda, ki pač gre na pašo ko se ograda odpre in se vrne, ko nekdo pač tako določi. Res, človeku se kar malo zasmilijo, vsi stlačeni, stopicajo v lastnem dreku z izbuljenimi očmi in zmedeno čakajo zvok sirene, da bodo končno lahko spet v svojem elementu. Čakajo na signal, na namig, iščoč
informacije, ki jim bodo dale prednost pred drugimi, s katerimi se ob prostem času tako "radi" družijo. Čakajo na nekaj, na nekoga, ampak ne glede na to kako hitri so, vedno jih pot pripelje nazaj na začetek. Kot ujetniki dvodimenzionalnega sveta, ne znajo skreniti iz svoje proge, kljub temu so pa vsi srečni, ker imajo med dvema točkama "več možnosti"!! Da, da, moč iluzije svobodne izbire. Patetično.
Vsi so v isti štrbunk luknji; pozitivno pri tem je, da na more nihče potegniti vode. Negativna posledica tega pa je, da jih ne more nikamor odplakniti.

Kot vidite Redakcijo obhaja dvom v božanskost tega športa in resno razmišlja o prekvalifikaciji. Kljub temu, naj vas ne skrbi, poročala bo z nezmanjšanim zanosom, le razlog se je spremenil; uživanje v orientaciji se je le obrnilo v užitek ob naslajanju nad tujo nesrečo.

In tako se Hurikan vrti, drago občestvo! Še 7 dni! Redakcija je v zadnjih tednih zbrala moči in bo zdaj udarila po vsem po vrsti. Obetajte si šov, obetajte si razvrat, razgaljenje in odpiranje vrat toalet, obetajte si rjovenje in brezkompromisnost, udrihanje po vsem in vseh, vsi bodo prišli na vrsto in o vseh bomo izbrskali največjo svinjarijo. Vse to, kar naše preljubo občestvo tako obožuje.

24.4.2009

Medtem ko se odštevanje dnevov spreminja v odštevanje ur, svoje odštevajo tudi slovenski elitaši. Medtem ko je Redakcija močno dvomila v izpeljavo, kaj šele v uspeh nedavnega trening kampa na Madža-vaški, je vrli Selektor pokazal svoje kvalitete z nepristranskostjo, odločnostjo, humorom in nezmotljivim intelektom. Vsaka čast, vendar pa mu je pometanje z dvomi po zanesljivih virih le vzelo toliko energije, da si je privoščil oddih v enem izmed ruskih letovišč ob Črnem morju. Le mislimo si lahko, pred kom je bežal tako daleč.

Na drugi strani nam pa špijoni iz države Krška vas poročajo o kopici neuglednih pripetljajev nadobudnih deželanov, kjer pa, ne boste verjeli, reprezentant Brzi nima prstov vmes ne pri razlitih vranicah, povoženih truplih, manjkajočih gajbah, blatenju slovenskih plavih angelov in posledičnih aretacijah, niti ne sodeluje pri rejenju in komiranju. Njegov duh je zaslediti le pri kakšni popravljeni ograji. Da sploh ne omenjamo njegove angažiranosti tudi zunaj meja njegovega neposrednega vpliva (čeprav bi o širini in globini le-tega lahko debatirali) in namerava kar lastnoročno organizirati državno Univerzitetno prvenstvo! Vse časti torej! Ustanovitev Brzi-fan kluba je tako le logična posledica in popolnoma pričakovan dogodek, včlanitev pa častivredna in podpora hvalivredna, zatorej dolge vrste za omejeno število sedežev ne presenečajo.

Medtem pa se od reprezentanta JayZ-ja še vedna sliši predvsem zmedenost. O jasnosti in ostrosti uma ter njegovi pristni ljubezni, ki je morda dejansko edina prava na slovenski sceni čivkajo že vrabci, Redakcija pa vas na to že dolgo opozarja. V glavnem, že od njegovega prodora na sceno, od Portugalske leta 2007, nič novega. Mi ga imamo zaradi Izjav v smislu: "uh, sem pozabil, da je to že drug teden" le še bolj radi.

Janez se svetovnega prvenstva še vedno namerava udeležiti kot tekmovalec na spremljajoči tekmi, se pa govori, da se v določenih krogih diskutira o njegovih potencialni primernosti za teoretično kooperacijo s slovensko reprezentanco v obliki člena v tročlanski navezi reprezentančne štafete. Vsekakor je njegova pripravljenost nesporna, se pa bojda namerava udeležiti tudi pokala Alpe Adrija na Bavarskem. Verjetno kot član reprezentance, ki jo tokrat organizira Iztok Rojc. Redakcija mora priznati, da jo je ta preobrat presenetil. Da bo Selektor spustil iz rok kakšnega od svojih privilegijev oz. vzvodov nadzora res ni pričakovala. Trenutno je tako na tem področju naša informacijska mreža malo luknjičasta, tako da naprošamo vse za kakšne detajlne informacije. Tudi cilji in nameni ter forma Iztoka so popolnoma neznani. Glede na to, da DP organizira njegov klub, je predvsem vprašanje, ali bo sploh nastopal. Udeležba na AA cupu vsekakor govori v prid temu. In ko smo že pri OK Polaris, naj omenimo bliskovito krepitev tega kluba v letošnjem letu. Njegovi člani so sicer še vedno pohvale vredno nori, vendar je njihova primarna aktivnost tudi še vedno podrejena brezbožnim ciljem. Kljub temu pa vsi vemo, kako so američani in rusi namahali nemce in o številu ničel v klubskem finančnem stanju kot posledici klubske večmestne številčnosti bi kakšno modro lahko rekel tudi Sekretar. Po nedavnih provokacijah je ostro nastopil in hitro pometel z očitki, če so pri zapiranju ust pomagale nenavadno bogate nagrade, ki so jih delila podjetja v njegovi lasti, pa še raziskujemo. Vsekakor je neimenovana oseba, ki je pred prejetjem najbogatejše nagrade v zgodovini slovenske orientacije ob priložnostih rada rekla kakšno sočno, naenkrat umolknila. Ampak Redakcija je želela predvsem namigniti na nejasno poslovanje v temačni cerkljanski dolini, kjer se o vladavini OK Azimut ve zaskrbljujoče malo. Ampak Redakcija je malo zašla. Tako da pustimo merjenje klubskih mišic in štafetna špekuliranja, pozabimo, da se v elitno orientacijo vse bolj vpleta finančna plat in da elitaši izkoriščajo svoj vpliv po zgledu ruskih šahovskih velemojstrov.

Iz sveta čenč je zanimiva in po svoje tudi zabavna vest o aktivaciji Ivana. Zaenkrat sicer bolj v rekreativnih vodah, če bo pa zabredel tudi kaj globlje, pa še ne vemo. Skupaj z njim se je pojavil tudi Virgis, ki smo ga v začetku te sezone prav pogrešali; sicer si prestižne titule prvaka Slovenije v vsakem primeru ne more obetati, vendar z Sidoniom in Feikeom prav prijetno barva in pestri našo malo sceno. Največjo skrivnost pa zagotovo pooseblja Mario Vaffo, ki z taktičnim pojavljanjem na logično nepovezljivih lokacijah buri duhove zaradi nezmožnosti povezave lokacij njegovega pojavljanja z logiko. Kaj se lahko obeta od tega "fenomena" ni nikomur znano. Se morda taktično pripravlja v ilegali? Lahko pričakujemo njegovo javno pojavitev v zadnjem trenutku? Nekateri posvečenci sicer poznajo njegov obraz, a tudi to le s slik. Prav tako v meglo zavito je kdo stoji za tem nekdanjim evropskim prvakom v orientacijskem teku, ki mu je politika puzo? Kdo vleče niti, kajti poteze in dogajanja, ki so se sprožila nedavno si ne gre razlagati drugače, kot tako, da ima vplivno podporo.
Od preostalih potencialnih izzivalcih pa nič novega. Anderluh se še vedno ukvarja s svojimi posli, Bob se še vedno pospešeno stara, od Bojana smo prestragli pošto, da se sprašuje o sliselnosti vračanja k stari ljubezni Ostale veličine slovenske scene se tako še vedno predvsem redijo.

Ne preostane nam tako nič drugega, drago občestvo, kot da še malo počakamo. Nekateri se odpravljajo na Norveško, drugi v Nemčijo... le kaj bo prinesla njihova vrnitev?

19.3.2009

Redakcijo je ob v vrnitvi iz zimovanja v redakcijo pričakala šokantna novica. Humana četrtina se je dejansko zgrozila, medtem ko si je novinarski del podjetno pomel roke. Ampak začnimo na začetku.

Slovenski Elitaši to zimo vsaj v glavnem, niso počivali. Janeza je sicer pestila neka poškodba, vendar do poškodbe vedno pride zaradi treningov, a ne, pa tudi to ga ni kaj preveč oviralo pri Pokljuka-way treningih. Tudi Hribar je to leto kar veliko časa preživel tam gori, ti podatki so splošno znani, ni pa še čisto jasno, zakaj se je tako zapičil v tiste hribe? Je odkril nov princip treningov? Se gre višinske priprave? Zadeva kliče po poglobljeni študiji.
JayZ in Brzi sta se to zimo bolj držala njunega trening plana, sodeč po internetnem vohunjenju in vohanju njunih copat, skupaj z Hribarjem pa so se udeležili tudi nekaj priprav, kakor je bilo planirano. Ker je bilo dogajanje v naprej predvideno, si je redakcija tudi privoščila oddih, zdaj pa se tepe po glavi. Nekje je namreč očitno prišlo do anomalij v načrtu, saj si drugače ne znamo predstavljati sedanje razsule situacije. Koherentnost med Elitaši namreč namreč spominja na še posebej vodeno diarejo. Ne samo, da se je priključena ekipa kar nekako odcepila, ne samo, da se je Elitno jedro nekako olupilo vseh podpornih članov in NE SAMO, da so nad Grupo dvignili roke vsi funkcionarji, tudi sam Center poka po šivih! Vsem ostalim niti ne gre zameriti distanciranja, saj bi nad tako situacijo dvignil roke tudi čistilec kanalizacije pod parlamentom. To, da se je Sekretar rešil vseh obveznosti do reprezentance je popolnoma logična poteza, dejansko ga gre še pohvaliti, da ni prekinil vseh področij sodelovanja. Janez je, kot smo že omenili, bil "poškodovan", le Dani je kot svetilnik v tem turbolentnem ozračju. Vsaka mu čast.

Da, reprezentanco tako preveva samopomilovanje, škodoželjnost in hinavstvo. Skrbi nas, čisto zares, ampak le na četrt, tako da nikar ne skrbite, v najkrajšem bomo prišli do dna te nebuloze.

23.1.2009

Minilo je natančno 5 mesecev od zadnje bitke, kaj bitke, mesarskega klanja! 5 mesecev je trajalo da so odtekli vsi potoki krvi. Valjhun je potešen, krst izvršen, naslov podeljen. 5 mesecev je trajalo, da se je zavedanje tega usedlo in srca umirila.
Tako da lahko zdaj začnemo znova.
Koledar je znan. THE Državno Prvenstvo je napovedano čez 4 mesece na dan natančno! 23.5.2009 se obeta nova runda. Da bi jo lahko s čim primerjali, bi bilo potrebno iz arhivov potegniti kakšno strateško mojstrovino "puščavskega lisjaka", ker pa je ta tema lahko kočljiva za vse severno afričane, vse germane tja do Sene, Anglo-sakse/saksone/mormone vse tja do Nove Zelandije in ne nazadnje vse nosilce davidove zvezde, jo raje pustimo ob strani.

Kar pa ne spremeni dejstev:
- teren bo hiter ko hudič,
- pregleden kot obrita rit,
- potrebna bo ostra in neusmiljena strategija,
- nujna bo hladna glava v vročini,
- spopad bo potekal na ozemlju, po katerem nima nihče interesa (na kratko: vukojebina), zato bo civilno prebivalstvo zagotovo trpelo,
- špijonaža, izvidnica in ekstremna mobilnost so samoumevnost,
- edina razlika med prihajajočo in preteklo bitko je v tem, da je imel Romel verjetno boljše karte.

Si po vsem tem kdo upa otvoriti Hurikana s prvo napovedjo?

25.8.2008

Ne moreš verjeti! Imamo kar tri zmagovalce! Kot smo že na razglasitvi omenili, smo bili na mestu dogajanja pod nadzorom legalnih institucij, zdaj pa lahko rečemo bobu bob in se prenehamo sprenevedati, saj kot vsi vemo, je ta država revna in zagotovo ne preverja legitimnosti na spletu.

Tako da čestitke Ivanu, Sandiju in Bobu! Ker je bil na prizorišču samo eden, smo kar njega pooblastili za pravično razdelitev nagradnega fonda, kljub temu pa želimo komentar od vseh treh, kajne drago občestvo!

Ker je predvolilni molk mimo, objavljamo vse napovedi, da se boste lahko primerjali. RouteGadgeta in SplitBrowserja ne bomo urejali, ker se nam ne ljubi:

  1. mesto 2. mesto 3. mesto Podpora
Gregor Anderluh Gregor Anderluh Jakak Piltaver Iztok Rojc nevredna ustanovitelja Hurikana, lepo prosim Gregor, kaj te je pičilo? In kako naj ti mali jaz ugovarjam? Ampak pazi se, do drugega leta bom že zrasel.
Ivan Nagy Andraž Hribar Jaka Piltaver Gregor Anderluh starinska
Miha Škarabot Andraž Hribar Jaka Piltaver Miha Škarabot dobronamerna
Jaka Piltaver Jaka Piltaver Andraž Hribar Bojan Jevševar nesamostojna
Klemen Kenda Andraž Hribar Daniel Lebar Jaka Piltaver Fancy
Matej Hauptman Andraž Hribar Jaka Piltaver Bojan Jevševar slavnostna
Andraž Hribar Andraž Hribar Jaka Piltaver Bojan Jevševar kislica
Janez Pretnar Andraž Hribar Daniel Lebar Jaka Piltaver Je že ni več...
Sandi Kmetič Andraž Hribar Jaka Piltaver Gregor Anderluh dolgcajt
Anica Hribar Bojan Jevševar Andraž Hribar Jaka Piltaver kraljeva
Dušan Petrovič Andraž Hribar Gregor Anderluh Jaka Piltaver žlahtna
Blaž Grapar Blaž Grapar Daniel Lebar Jaka Piltaver kvantitativna
Herwig Alwinger Andraž Hribar Gregor Anderluh Jaka Piltaver ugledna
Edi Ocvirk Andraž Hribar Bojan Jevševar Jaka Piltaver ponosna
Sara Gregl Jaka Piltaver Andraž Hribar Bojan Jevševar pubertetniška


21.8.2008

A ne zgleda lepo!? Zgornji levi kot namreč? Tako izstopajoče in prvinsko? A ni navdihujoč pogled? Le komu bo pripadla ta enica?
Redakcija je že čisto na trnih. Tako na trnih, da bo pokala kufre že kar danes ob 15:00. Ker je v eni prejšnjih objav obljubila, da sprejema napovedi do 12 na dan pred tekmovanjem, to ne bo ogrozilo njene verodostojnosti. In ker je bilo rečeno že izrečeno, ne bo zdaj izrečeno nazaj vzeto in rok ostaja. Redakcija zato vabi vse zamudnike, da se podvizajo. Še posebej pa dva nadobudneža, od katerih je eden elitaš po profesiji, drugi pa bolj po hobiju, oba pa sta organizatorja dotične tekme; eden prej, drugi pa zdaj. Namreč, če še ne vesta, eden od vaju na tekmi ne bo sodeloval, prav tako kot drugi favorit v eni izmed vajinih napovedi, Jay-Z po nazivu.
Torej, ob 15:00 si morda lahko obetate zadnjo objavo, v nadaljevanju toka časa pa bo Redakcija za določen čas dosegljiva samo na frekvenci nekje med 800MHz in 1,6GHz. Na kable pozabite. In če jo mislite loviti za besede, da vleče tudi internet po luftu, jo predtem obogatite s kakšno donacijo.

20.8.2008

Avantura po južni Štajerski, ki jo nekateri imenujejo tudi Dolenjska, je Redakcijo včeraj pripeljala tudi v Sromlje. Presenečenje je bilo nemajhno, saj dvorec na mestu kjer smo pričakovali kočo v stilu brodarskega dela življenja Siddharte (Indijske Siddharte, da ne bo pomote) priča o tem, da je Starosta znal izkoristiti svoja leta športne kariere. Zmotno je torej mišlenje, da ob poduhovljenosti in stabilnosti uma fizične sposobnosti padajo. Tudi preračunljivost dobi s širjenjem sfer razmišljanja nove širine. Bicikl, ki je včasih parkiran tudi v Brežicah in kosilnica, ki se je pokvarila od silne vneme pričata, da so prioritete jasno postavljene in smer razvoja ne morejo pokvariti neumnosti kot so ogovarjanja plebejske javnosti in zunanji videz.
Drago Občestvo, tole ni šala. Vtis, ki ga je reakcija dobila je, da ne samo, da bo starosta napadel na celi črti, ampak bo odprl tudi nove fronte in s tem izsilil boj na teritoriju po njegovi izbiri. Če kombiniramo ta predvidevanja z njegovimi rezultati na drugih področjih, je rezultat konkurenčen. Kako zelo pri špici, tega si ne upamo napovedati, lahko pa samo ponovimo že napisane besede: "... povej, da se nameravam vrniti!" Morda se pa ima nedoločnik zgoditi zgoditi čez dva dni...

19.8.2008

Napovedi dežujejo, sicer predvsem v obliki misli, tu pa tam pa kakšna priroma tudi na naš naslov z namenom ovekovečenja. Statistika se spreminja in če se bo tako nadaljevalo, bo na tretjem mestu kmalu Starosta. Dajte no Občestvo, tako pa to tudi ne gre. Bo na koncu zgledalo, kot da Azimutčani organizirajo klubsko prvenstvo OK Brežic!

"Spoštovana redakcija!

Nekaj malenkosti o sami progi. Štart bo nekje na karti. Tu je, ne boste verjeli, področje zelene barve. Smer na prvo kontrolo je proti jugu karte. Sledijo druga, tretja, …, osma KT. Na tej KT se bodo tekmovalci med progo najbolj približali cilju.
Naj omenim, da je nova karta (reambulirana) za cca. 1/3 manjša od stare karte. Merilo je 1:10000, da ne bo na štartu dileme. Celotno področje proge za DP je prepleteno z velikim številom poti. Glede na teren bo odločilno vlogo igrala izbira variant. Izbira:

pot - daljša razdalja - večja hitrost - manj napak, proti
azimut – zaraščenost – manjša hitrost – možnost napak – zvini gležnjev.

Ta izbira bo odločala o zmagovalcu. Sama proga sicer ni težka, težko jo naredi teren. Prevladujejo manjše razdalje med KT, ena daljša, itd.
Glede prebivalcev področja DP: prevladujejo muhe, sledijo jim klopi, lahko pa se najde tudi kakšen kosmatinec. Vreme: sončno bo. Temperatura: 15/27.

Ker kot traser vem kdo bo zmagovalec, ne bom sodeloval v Hurikanu. Nevarnost obtožb glede korupcije, nepristranskosti, … Bi pa vseeno rad malce vplival na glasovanje. Iz zanesljivih virov sem izvedel, da se GA pospešeno pripravlja na najpomembnejšo tekmo letošnjega leta. Opazili so ga na 12 km teku okoli Bohinjskega jezera. Ker se ve, da tehniko obvlada, je tokrat dal poudarek kondiciji. Tu namreč šepa. V malo manjši kondicijski pripravljenosti pa je BB, ki namesto, da bi se prej omenjenemu pridružil, je le tega ob progi samo spodbujal.

Naj še enkrat povdarim, da je glede na teren in napoved vremena greh izpustiti tako tekmo. Upam, da bo tudi proga imela nek smisel. No, o grajah in pohvalah po tekmi. Aja, moja napoved je, da kdor bo imel v nogah hitrost pod 10min./km bo na zmagovalnih stopničkah.

S spoštovanjem,
Traser DP"

OK Azimut drži besedo in tudi Redakcija ni laži mož. Včeraj se je namreč s praporom sproščenosti in osveščanja podala v Državo Krška vas. Morda je pomirjajoče delovala roza barva naših spodnjic, morda podkupnina, morda pa to, da so bili na meji vsi pijani, važno je le, da smo no-mans-land prestopili brez težav. Sledilo pa je presenečenje, saj nas je Brzi sprejel odprtih rok in z nasmeškom! Srečanje je bilo plodno in je trajalo do jutra, ko se je redakcija ob uri, ko se v tem Imperiju hodi spat, odkradla v redakcijo.

Prvo kar lahko zatrdimo je, da so zlobni jeziki samo zlobni, saj ni Brzi postal nikakršno zavaljeno prase. Manjši tekaški minutaži v zadnjem času botruje le Igrišče z magnetnim privlakom Jupitra (gajba inu klapa), forma pa zato nič ne peša, saj se na igrišču zapestje ne razgibava le z odpiračem, ampak tudi z žogo. Mali Bombarder nas je presenetil tudi s staro karto Novega Sveta, ki jo je potegnil izpod mize, nakar nas je pobaral po internih informacijah, ki pa jih seveda ni, drago Občestvo, Redakcija vam namreč pove čisto vse! Kljub umnim naporom v tem obdobju pri hobijih kot so faks, Brzi torej ne popušča, ampak v ležernosti ohranja oster um z orientacijskimi miselnimi orehi! Moramo reči, da je teorije glede postavitve proge kar stresal iz rokava.

V nadaljevanju vam Redakcija oljublja prispevek o še enem elitašu, potem pa bo zaključila z infiltracijami in začela pakirati za odhod. S tem poudarjamo, da Hribarju ne bomo posvetili niti besedice, ker smo nad njim še vedno razočarani in bi takšno poročanje bilo subjektivno.

18.8.2008

Medtem, ko se redakcija ubada s tem, kako naj občestvu na čim dojemljivejši način predstavi trenutno situacijo pri napovedih, se je nekaj zganilo tudi med organizatorji v OK Azimut:

"Spoštovana redakcija!

Tu je moj prispevek:

No, drobtinice so tu. Traser za državno prvenstvo se je ravnokar vrnil z orientacijskega tekmovanja na Madžarskem (Pannon O-Days 2008). Elitašem lahko sporoči, da temkajšnji tereni ne sežejo niti do gležnjev terenu v Hotedršici. Edina podobnost je v zeleni barvi. Gladiatorji naj se pripravijo na najtežji teren v Sloveniji. Poleg nešteto vrtač, balvanov in skokov jih čaka še težko prehoden teren. Zmagovalna kombinacija bodo vzdržljivi gležnji, vrhunska tehnika ter velika hitrost (opa, tu velike hitrosti ne bo) na kamniten terenu. Traser pravi, da bo tehnika odigrala vidnejšo vlogo. Kamnitemu terenu se je v največji možni meri skušal izogniti, vendar ga je še vedno dovolj.
No, traser pravi, da bo za danes dovolj. Več o sami progi pa jutri.

S spoštovanjem,
Traser DP"

Odnos vreden velikega mojstra JJ, ki zagotavlja nič manj kot perfektnost. Izgleda, da se nam obeta zanimivo odštevanje dnevov!

17.8.2008

Neverjetno. Medtem, ko se redakcija vrti okoli organizatorja in moleduje za drobtinice, da bi lahko vsaj namignila občestvu, kakšna preizkušnja čaka naše vrle borce v petek, je spregledala novico meseca: JURE ZMRZLIKAR SE NE BO UDELEŽIL TEKMOVANJA!!! Štartna lista je govorico potrdila, prvi nas je pa na to dejstvo opozoril Hauptman, po poklicu tekmovalec v OKB, ob prostem času pa tudi tabornik. Menda, bo Jay-Z ta vikend preživel med taborniki.
Tudi Najhitrejši štajerc bo v petek zgleda da tekel v drugi kategoriji.
Vse, ki ste čakali do tega trenutka za oddajo napovedi, zdaj je čas.

15.8.2008

No, no! Ratingi (spodaj levo) so se spet malo spremenili; je prišlo nekaj pošte v zadnjih dneh. Mojster Hribar in Majstor Anderluh sta izgubila 3 oziroma 2 %. Prejšnja objava je namreč sprožila val prošenj in moledovanj po ugoditvi sprememb pri napovedih. Ko je občestvo pozornost usmerilo na listo prijav, je končno dojelo namige: V igro stopa nov akter, lik in pojava: Bojan Jevševar, bo žrtvoval skupno uvrstitev na CC in v petek tekmoval med smetano. Redakcija si obeta veliko od besed izgovorjenih v zgodnji pomladi, da "namerava izpodriniti selektorja" in mlajših izjav, kot je: "... pa povej, da se nameravam še vrniti!"
Medtem ko Brzi ostaja v trdnostoječi sredini, ki pa je malo manj nedoločljiva, saj je podlegel provokacijam in delno razkril svoja udejstvovanja... Redakcija samo upa, da si je pravilno interpretirala ocvirke in podobne neslane šale, saj bi vsaka dodatna kila močno otežila poseg po lovorikah malega bombarderja!

10.8.2008

Še dobri dve uri do konca vikenda, čas da vas updatetamo; Jay-Z je organiziral tekmico na karti Ukanc. Ljubko, boste rekli. Baje mu telo nekaj peša, treningi pa niti ne. Očitno je duh čil, bi rekli. Tudi Brzi danes ni razkril svoje forme. Niti Redakciji ni uspelo direktno izvohati nič novega, edine informacije o njegovem udejstvovanju so javno objavljene na njegovem blogu. Rečemo lahko le to, da so borne. Zato je Redakcija ubrala indirektne variante; telapatsko/vedeževalskem odseku je iz mračnega hladu podzemnih labirintov atomskega bunkerja nekje pod Podutikom (Sokol in Golobica) uspelo predreti železno zaveso države Krška vas. Namiguje se na alternativo in psihološke priprave.
Kljub okrnjeni konkurenci, je bil dan jako zanimiv. Zmagal je Hribar, ki zadnje čase bolj plava in kolesari. Ob vprašanju, kako priprave, je DeNirovsko privzdignil obrv in se skoraj prezirljivo obrnil stran, nato pa si je premislil in nam le odgovoril, da ima aduta v rokavu. "Za vsak primer", je še dodal. Kaj bi to lahko bilo, nam še ni uspelo ugotoviti, je pa po tekmi bil na nenavadno dolgem izteku s sekretarjem OZS in organizatorjem prvenstva, bubijem. Redakcija je naredila zaključke, ki vsekakor so pod vplivom čustev. Z redakcijo se namreč ne gre tako zajebavati. Tudi redakcija ima veze, GOSPOD Hribar. Že dlje časa dobivamo namige, da po vsaki tekmi pojeste kakšno belo kapsulo GOSPOD Hribar. In ne samo to. Menda včasih pojeste tudi kakšno črno. V zadnjem letu ste taktično zasedli vodstveni stolček reprezentance, v kateri imate, kot že kure kokodajsajo, velike ambicije, kajne, GOSPOD Hribar. In ne samo to. Poleg tega se vaš vpliv razrašča direktno ali indirektno po vseh občilih znotraj OZS. Moč medijev vam je znana, kajne GOSPOD Hribar? K vsemu temu lahko dodamo samo le še to, da ste vedno znali lezti v rit.

Drugi je bil najhitrejši štajerc. 5' zaostanka na karti, ki jo veterani iz razlogov, ki jih skriva zgodovina, ne čislajo preveč. Na Cerkno Cupu je sicer prijavljen v veteranski kategoriji, VENDAR smo izvedeli, da je premik samo vprašanje časa oziroma potrebe. Na drugi strani, je namreč Anderluh, ki je zasedel tretje mesto. Slednji, ne samo da bo tekmoval v eliti in da ima za sabo priprave na OO Cupu, ampak menda tudi potrebuje kategorizacijo! Tu je potreben razmislek, drago občestvo. Globalna slika namreč kaže presenetljive struje. V slovenski klubski strukturi se obetajo spremembe. OK Ursus namreč nima več tako željenih lovorik, odkar je OK Brežice s prevzemom province Štajerske dosegel odločilno prednost. Mnenje Redakcije pa je, da je pri nagibanju tehtnice imelo bistven vpliv tudi usmerjeno šolanje članov OKB, medtem ko so člani OK Ursus vlagali v (kakor sedaj izgleda) napačne kvalitete uma, telesa in duha.
Ampak da se vrnemo k stvari: Vsako podjetje potrebuje začeten kapital, kaj pa je začeten kapital pri novonastalem klubu? To tudi razlaga dejanja, ki so se zgodila v preteklih dneh, kakor smo namignili v prejšnji objavi. Gregorjeve cilje smo tako razgalili, sredstva pa le delno, saj veteran doktorskih razsežnosti zagotovo ne bo stavil le na treninge in priprave.
In kje se v vse to vključi Bob Štajerski? Kaj si lahko mislimo ob izjavi: "če me bodo potrebovali, bom tekel v eliti." V drugih časih lojalnosti in časti ne bi vlekli na plan, vendar je čas danes in ne včeraj, svoje pa povedo tudi besede: "Čast? Kaj je to?" Kako se v to vljuči klubsko prestruktoriranje?

Da dojamemo bistvo in vpliv posameznikovih odločitev, moramo v mozaik dogodkov vstaviti še en kamenček. V ablastnem sloju OZS je v zadnjem času prišlo do več pretresov in sprememb, ki jih je spremljala tudi spremenjena zakonodaja. Na tem mestu se moramo omejiti in bomo zanemarili nemajhen vpliv protokolarnih pravil oblačenja in obnašanja. Nemajhen zato, ker sploh ni majhen. Po subtilnih kanalih smo namreč zvedeli, da predpisana obleka zbuja nelagodje in odpor, neprimerno obnašanje pa je že tudi visoke funkcionarje stalo sicer lepe uvrstitve na pomembnih tekmovanjih. Da drago občestvo, svet kot ga poznate je prepreden z nitmi vrednimi prosto zidarjev (in ko smo že pri tem, kateri klub šola zidarje?). Kaj pa če je vse res, drago občestvo?
Kljub temu moramo zaradi dejstva, da je do konca vikenda le še dobra ura, to stran Rubikove kocke zanemariti. Torej: Za veljavnost kategorije, mora štartati 6 tekmovalcev, uvrščeni pa morajo biti vsaj 4, da se prvemu prizna kategorizacija. V primeru, da so prvi trije uvrščeni v 1/3 tekmovalcev, pa pripada kategorizacija vsem trem. V tem primeru mora potem takem biti uvrščenih 9 tekmovalcev. Slika se razkriva. Po zadnjih lobiranjih se je v elito prestavil Miha Škarabot in naknadno prijavil Iztok Rojc. Skupno število slovenskih elitašev je tako 8. Zdaj kapirate poanto?

Slika postaja jasna. Katero kombinacijo pa prikazuje?

7.8.2008

Redakcija gre za tri dni na morje in evo. Takoj se razbohoti korupcija, sodelovanje in preračunljivost. Če ne veste, o čemu je govora, se prijavite na orientacijsko mailing listo, ker si pošte ne upamo javno objaviti. Radi bi pa dali na znanje, da takšno početje ne bo neopaženo!

3.8.2008

Hurikan postaja igra brez meja! Zaradi senilnosti ga nekateri tako označujejo že nekaj časa, kljub temu pa si formalno ta naziv zasluži šele po spodnji, na naslov Redakcije naslovljeni pošti, ki jo objavljamo skoraj v celoti (Redakcija si ne upa cenzurirati le, ko gre za pošto Anderluha):

Redakcijo Hurikana - živjo!
Prvi put sam zakasnil u sodelovanju, ali sada neću propustiti priliku!
Moj izbor se malo zmenjal od onega kojeg sam htel predložiti v Postojni:

1. Andraž Brežičanski
2. BOJAN
3. Jaka Fuzbaler

Prinesem enega Zweigelta - suho crno, Erdutsko vinogorje, Hrvaška, leto 2006.

lp,
eden ocvirk

31.7.2008

Ekskluzivno! Pri prisluškovanju telegrafu smo ujeli komentar moralnega zmagovalca iz Postojnske tekme, Sandija Kmetiča, drugače tudi organizatorja takratne dirke.

Objavljamo ga v celoti:

Kako namerava uresničiti trditev, zaenkrat še ne vemo, smo pa z namenom pridobitve teh informacij preselili kar celotno redakcijo v Podutik, v neposredno bližino njegvega brloga. Naši vohuni so namreč že večkrat nasedli njegovim trikom, zato odpiramo fronto na celi črti.

Obveščamo pa vas tudi, da lahko iz prve roke potrdimo dosedanja sumničenja, da Janez Pretnar, znan tudi kot "Janez Mladić u godinama", ne bo tekmoval na prihajajočem DP, ker bo na tekmi sodeloval kot organizator. Takšni poštenosti lahko samo salutiramo.

28.7.2008

In odločeno je! Ponovitev tekmovanja bo, in to nikjer drugje, kot na prenovljeni karti Novi Svet, kot prva tekma Pokala Cerknega. Teren, ki loči fante od moških, hosta, kjer so se reprezentantje daljnega leta 2003 klali za vstop v Švico. A si cenjeno občestvo sploh lahko želi kaj lepšega?
Redakcija je seveda nemudoma stopila v akcijo. Štoparica je resetirana, Štikeljc je adaptiran, špijoni so že na terenu. Vse kar preostane vam je, da razmislite. Tako je, najtežji del redakcija prepušča vam. Kot lahko vidite v prejšnji objavi, poleg vseh novih napovedi, sprejemamo tudi spremembe, saj so od maja konji popasli kar nekaj livad, pa tudi tokratnja trata se po žilavosti razlikuje od prejšnje.

Torej: Zadnja insajderska informacija prihaja iz nedavno minulega debakla imenovanega OO Cup, kjer je spretno kamufliran vohun zadnji dan infiltriral modri štart, od koder se je v boj katapultirala elita. Najprvo naj pojasnimo, da je informacija o novem datumu DP pricurljala na dan v soboto. Kot smo izvedeli, sta konja, ki kotirata najvišje, ostala pod streho, medtem ko so si povzpetniki premislili in so štartali kljub utrujenosti in poškodbam, pri čemer so padale tudi besede kot: "Ma nisem mislu štartat, pa moram potrenirat za državno."
hmm...

17.5.2008

Kot so nekateri že opazili, ostalim bom pa zdaj povedal, je skoraj zmagal Andraž Hribar, drugi je bil Jure Zmrzlikar, tretji pa Jaka Piltaver, nikomur pa ni to nič pomagalo. Očitno smo jureta vsi razen izjeme podcenjevali. So pa vsi konji v dobri formi, to pa je treba reči, le nekateri, ki so jih drugi označili za izkušene, se na tem terenu nekako niso znašli, kar pa ne pomeni, da ne bodo naslednjič presenetili! Nasprotno! Redakcija meni, da se je zdaj igra šele začela! Tako da drago občestvo, na izbiro imate vrsto plemenitašev, ki se jim v naslednji rundi obeta pridružiti še eden, ki je tokrat brusil kopita na asfaltu.
Vse tako vabim, da ponovno vložite vaše drzne misli, kdor pa tega še ni storil, naj stori, ko se mu bo to zahotelo. Rok za oddajo bo tokrat do 12:00 na dan pred tekmovanjem.

Gajba je zaenkrat še polna in vnovična podkrepitev besed še ni potrebna.

17.5.2008

Le višji sili se imamo zahvaliti za preživetje. Hurikan je bil točen, nebo nad Postojno je bilo očitno napadalno, ko pa se je šov že začel, jo je Hurikan kar nekam podurhal, le par kapelj je vrgel, češ; "tu mate, da vidte ka b lahk blo." Verjetno se imamo zahvaliti le Cesarju in njegovi drugi desni roki, Bariju, ki sta mu pripravila res nagravžen sprejem.
Kljub temu na prizorišču ni bilo dolgočasno. Padel je par novih špekulacij, stare pa so se podpirale; kako trdno stojijo, si oglejte v spodnji preglednici. Kdor podpore ni izkazal, naj v duhu kolektivizma to kar najhitreje stori. Če ne ve kako, naj se nauči.

  1. mesto 2. mesto 3. mesto Podpora
Gregor Anderluh Gregor Anderluh Janez Pretnar Jaka Piltaver  
Ivan Nagy Andraž Hribar Jaka Piltaver Gregor Anderluh starinska
Miha Škarabot Andraž Hribar Janez Pretnar Jaka Piltaver dobronamerna
Jaka Piltaver Andraž Hribar Jaka Piltaver Jure Zmrzlikar nesamostojna
Klemen Kenda Andraž Hribar Janez Pretnar Jaka Piltaver Fancy
Matej Hauptman Andraž Hribar Jaka Piltaver Jure Zmrzlikar slavnostna
Andraž Hribar Andraž Hribar Jaka Piltaver Jure Zmrzlikar kislica
Janez Pretnar Gregor Anderluh Daniel Lebar Janez Pretnar Je že ni več...
Sandi Kmetič Andraž Hribar Jure Zmrzlikar Janez Pretnar dolgcajt
Anica Hribar Andraž Hribar Jaka Piltaver Janez Pretnar kraljeva
Dušan Petrovič Jaka Piltaver Andraž Hribar Gregor Anderluh žlahtna
Blaž Grapar Blaž Grapar Daniel Lebar Jaka Piltaver kvantitativna
Herwig Alwinger Andraž Hribar Gregor Anderluh Jaka Piltaver  

Torej: Kaj sedaj, boste porekli?
Hurikan gre v naslednji krog!!
Kdaj, kje in kako, bodo odločile starešine, ki bodo z mrmranjem starodavnih zaklinjanj in bobnanjem v trenutku ko se jim bo luna zdela polna, vizualizirali odgovore v obliki bleščečih lebdečih besed.

Za konec pa Redakcija razglaša še moralnega zmagovalca, ki je tokrat čisto slučajno iz vrst organizatorjev, nihče drug kot Sandi Gospod(ar) Kmetič, ki zelo dobro pozna svoj krompir. Ker pa Redakcija iz ljubosumja kuha mulo, bo v isti sapi pritrdila, da tudi on ni tak OH in SPLOH, saj je zadel LE dve mesti. Kljub temu ga pa vsi vljudno vabimo, da nam s pisano besedo dokaže nasprotno, kajne.

 

 

 

16.5.2008

In to je to. Redakcija se umika v meditacijo. Takole na uč bi rekel, da če so Gregorjeve besede boksarskega tipa in dejansko sploh nima za burek, bo zmagovalcev cel kup. V nasprotnem primeru, bo pa OKB popušil, ker se je zadeve lotil jako netaktično. Še dobro, da je Redakcija zgled nepokvarjenosti in ne bo dovolila nikakršnih sprememb, niti s strani hekerjev.

Na juriš!

16.5.2008

Še je prišlo do manjših sprememb, očitno so Brzijevi oboževalci taktično čakali do zadnjega trenutka; če bi imeli še kakšen dan, bi mali bombarder prevzel vodstvo!

16.5.2008

Sprejemanje napovedi je uradno zaključeno, seznam pa je takle:

Če pogledamo še štartno listo, kjer so napisani vsi, ki bi lahko vplivali na izid:

  1. mesto 2. mesto 3. mesto
Gregor Anderluh Gregor Anderluh Janez Pretnar Jaka Piltaver
Ivan Nagy Andraž Hribar Jaka Piltaver Gregor Anderluh
Miha Škarabot Andraž Hribar Janez Pretnar Jaka Piltaver
Jaka Piltaver Andraž Hribar Jaka Piltaver Jure Zmrzlikar
Klemen Kenda Andraž Hribar Janez Pretnar Jaka Piltaver
Matej Hauptman Andraž Hribar Jaka Piltaver Jure Zmrzlikar
Andraž Hribar Andraž Hribar Jaka Piltaver Jure Zmrzlikar
Janez Pretnar Gregor Anderluh Daniel Lebar Janez Pretnar
Sandi Kmetič Andraž Hribar Jure Zmrzlikar Janez Pretnar
Anica Hribar Andraž Hribar Jaka Piltaver Janez Pretnar

Če pogledamo pa še štartno listo, kjer so upoštevani vsi, ki lahko vplivajo na rezultat...

Edi Ocvirk - 20:00
Rajko Kraečun - 24:00
Andraž Hribar - 28:00
Gregor Anderluh - 32:00
Jure Zmrzlikar - 36:00
Daniel Lebar - 40:00
Jaka Piltaver - 44:00
Blaž Grapar - 48:00
Janez Pretnar - 52:00
Miro Šalamun - 56:00
David Rihtarič - 60:00
Iztok Rojc - 64:00

...ugotovimo da bo štala.

15.5.2008

"Favoriti za medalje ste štirje in če bi izbral običajno najhitrejše tri, bi napovedal isto kot še veliko drugih in si moral deliti nagrado (kar mi sicer ne bi bil problem, ker tega itak ne bom pil). Bom malo tvegal in napovedal, da se bo eden od vas poškodoval (in seveda upal da ne res...) ker velikih napak itak ne delate...
.... hmm Pretnar se ne bo, ker se je lani na vojaškem in bo zato previden a počasen, Jure se še nikoli ni, lahko bi se, pa se ne bo... ti ali pa Jaka. Hja, Jaka je bolj nagnjen k temu se mii zdi. Torej:

1. Hribar
2. Zmrzlikar
3. Pretnar

Navijam pa za Jakata.... pa za Iztoka, da ne bo predolgo notri, je treba še kaj okoli tekme postorit ;)

Na zdravje, zmagovalcu..."

Sandi

Kot vidite, je Redakcija zasipana z cvetkami, hkrati pa tudi malo začudena, saj se rok napovedi zaključi že nič kasneje kot danes, ob uri ko kazalci stojijo najbolj navpik.

15.5.2008

"Pozdravljeni vsi , ki berete te strani!

Kot kaže se sobotna vročica vse bolj približuje, zato je čas, da še jaz povem par besed. Bom kar direkten; "Zmagal" bom jaz. To sem povedal že Andražu in Jaku na zadnjih pripravah na Češkem, pa sta mi oba odgovorila enako, da bosta zmagala onadva.
Sem si mislil mladostna napihnjenost, samovšečnost in zaverovanost vase, bosta že videla.
Ko pa je traser objavil še opis proge in napovedal, da je to tekma za izkušene, nikjer ni omenil nobene fizične komponente, (verjetno se proga v povprečju spušča) so se moje misli samo še potrdile. Kaj bosta ta dva mladca pri 23 letih proti nam starim ki sežemo čez 30 in več.Kdo ima več izkušenj?
Pa naj še kdo reče da na mladih svet stoji.
Zato jaz napovedujem:

1. Gregor Anderluh, po mojem mnenju najizkušenejši mož;
2. Daniel Lebar, izreden risalec in strateg, ter
3. Janez Pretnar, med to trojico z najmanj izkušnjami v orientaciji.

Mislim , da je to zmagovalna kombinacija."

Janez

14.5.2008

Preljubo občestvo, kot lahko vidite v oknu z napovedmi, odločno vodi, nam vsem drag, Andraž Hribar. Naklučje ali usoda? Bomo videli čez tri dni! Če bo obveljala statistika, bo namreč stanje takšno:

-

Na 1. mestu, bo Andraž Hribar, ki ga je na pedistal postavilo 88% napovedovalcev.

-

Jaka Piltaver je sicer neznano ime, saj ga večina pozna pod umetniškim vzdevkom "Brzi", kljub temu pa bo 2. mesto zasedel z 50% verjetnostjo.

-

Na 3. mestu, pa nas čaka presenečenje, saj bo tudi bron osvojil Jaka Piltaver; še več! Delil si ga bo z gospodičem Juretom Zmrzlikarjem! Čigavih 38% glasov bo težjih? Kam bo prevagala vaga?

14.5.2008

"Traser lahko pride malo k meni, da dobi dvakrat po sprednjem delu obraza, tam nekje okoli nosa, pa bo videl kako je Gregor letos močen. Itak se ve, da bodo na vrtačah nove sile prehitre in da bo odločala tehnika, tehnika, tehnika in samo in zgolj tehnika. Zato moja napoved ne preseneča:

1. Gregor Anderluh
2. Janko Pretnar
3. Jaka Piltaver

Se vidimo v soboto!"

Gregor

14.5.2008

"Nepričakovan zasuk v taktiki OK Ursus

Odločitev je padla. Na zadnjem skrivnem sestanku OK Ursus (temačni hodniki Pizzerie Azur) je prišlo do kardinalnega prestrukturiranja v fazi ciljev kluba - OK Ursus se bo specializiral za štafete! Po Lipici Open so se nekateri člani zatekli starodavni metodi, ki izhaja z JV - metodi intenzivnega počitka, drugi člani so na tej metodi že od leta 1996, tretji pa zadnjih 10 let to metodo prakticirajo v povprečju 6.5x na teden. Torej, večina ekipe se sobotne tekme iz praktičnih razlogov ne bo udeležila. Vendar, opa! To ne pomeni, da bomo ta dan brez orožja! Nasprotno, tja pošiljamo najizkušenejšega člana, doktorja znanosti in izrednega profesorja gospoda Gregorja Anderluha (zgodovinskega očeta Hurikana), ki je, mimogrede, večkratni državni prvak v najrazličnejših disciplinah! Ste prepričani, da lahko tekmujete s tako avtoriteto??! Ne pozabite na njegove bogate izkušnje iz tekem iz 60-tih let prejšnjega stoletja, ki so potekale na 25-tisočkah - šušlja se, da ravno te izkušnje znajo odločiti sobotno tekmo! S ponosom svojem prekaljenem levu napovedujemo, če že ne zmage, pa vsaj 5 mesto.

Napoved:
1. Hribar *
2. Piltaver *
3. Anderluh - resnica je nekje vmes (1+5)/2=3 *

Kar se tiče nedeljskega, neobstoječega Hurikana, pa sledeče:

žal, ali na srečo, sporočamo, da je tudi na JV zavel oster veter z zahoda. Veter globalizacije. Iz zanesljivih virov smo izvedeli podrobnosti o neverjetnem dejstvu - dediči starodavne metode se čedalje bolj navzemajo nordijsko-germanskih navad. Kar pomeni veliko dela in trpljenja z enim samim ciljem. Zmagati na DP štafete. Bojimo se, da se jim zanikanje svojih JV korenin zna kruto maščevati. V nasprotju z njimi, se v OK Ursus držimo starega, preizkušenega recepta - tekmece bomo, po vzoru na Zen mojstre, poskušali premagati z njihovo lastno silo. Vsakdo, ki je kdaj prebiral zgodovinske knjige slovenskega orientacijskega teka ve, da nam je to že nekajkrat uspelo. In kaj že pravi pregovor? Ja, prav imate; zgodovina se ponavlja!"

Ivan

* Redakcija je v šoku pozabila na cenzuro (o.p.)

13.5.2008

Ho, občestvo širne slovenije, gladiatorji so v areni:

M 21 ELITE

Daniel Lebar - OK Slovenske Konjice
Blaž Grapar - OK Tivoli
Jure Zmrzlikar - OK Komenda
Janez Pretnar - OK Azimut
Gregor Anderluh - OK Ursus
Andraž Hribar - OK Brežice
Jaka Piltaver - OK Brežice
Iztok Rojc - OK Polaris
Rajko Kračun - OK Polaris

V razpisu na strani zveze pa so objavljeni tudi podatki o progah, če je kdo ne informiran.

13.5.2008

Odprta je nova sobana, opremljena je v slogu dinastije Ming. Nekaj, da se vam pocedijo sline: "To bo tekma za izkusene orientaciste z daljšim stazem." (Miha) Ostalo pa je oddaljeno le en klik: "klik"

Tule je pa zaprašen komentar traserja iz leta 2002; še neobjavljena, ker je bila takrat redakcija... bolana. (kolikor vem, ni na policah knjižnice oddelka za geografijo FF še vedno nič novega :))

13.5.2008

Eden izmed elitašov se šopiri:

"Po ponovnem rosjtvu v preteklem mesecu in zavedanju pomena popolnosti tehnike sem spet načel nekaj eksistencialnih misli, ki bi lahko znatno in zelo subtilno posegle v kolosalni imperij špekulacij, ki se in se bodo še v večji meri razvijale z vsakim utripom mojega srca, ki je zadnje dni precej poskočen. Veliki strategi, ki bi ob napovedi rezultatov slučajno lahko pomislili na moje skromno, ničvredno in nadvse ponižno ime, naj se zamislijo nad upravičensotjo svoje prenagljene domneve, ki jih zna stati prenekatere kapljice tekočine, ki je globoko in morda celo preveč zarisala sledi v slovenski narod, podnebje in miselnost. Prav ta morda površna utemaljitev pa zanika tudi samo sebe. Hudič se skriva v detajlih in kot vemo, bo častihlepje in pomanjkanje ljubezni, ki se prefinjeno manifestira skozi navidezno koristno tekmovalnost povzročilo marsikateri zaplet, ki bo še kako odločilno vplival na razvrstitev v vrsto, katere razvrstitev bo vplivala na samo- in javno- podobo križanih, pretepenih in upajmo, da preživelih prišlekov s proge. Vsekakor pa bralcu poleg opravičila za kratenje njegovega časa s tako nizkimi in neprefinjenimi besedami dolgujem tudi namig: Absolutna je le relativnost vsega! Ob doslednem upoštevanju tega, vaša napoved nima možnosti, da bi se znašla v košarici povsem zgrešenih, pozabljenih in v prah zavitih. Živel Hurikan!"

Jure

13.5.2008

"Ekskluzivno za hurikanovce, direktno s terena, kjer dela potekajo neprekinjeno, v treh izmenah, lahko povem, da je letošnji teren težje prevozen z avtomobilom kot biciklom, lažje prehoden peš kot z biciklom (podtelesno, obtelesno ali na rami) in težje prehoden ponoči kot podnevi.

 

Pozdrav, Sandi"

 

Sporočilo prispelo pred 8 urami (ob 00:37); žal imamo v redakciji levo čistilko, ki ni pokapirala nujnosti takojšnje objave.

12.5.2008

"Težko napišem bolj sočno ker ne mislim da je teren tako hud kot pravi pepl; vsaj ta del ki sem ga prelavfal za štafete ne... Sta pa Pepl in Miha izpustila tisti del terena ki je najbolj nevaren da ti gre gleženj, tam kjer so lani pokali gležnji vojakom... Na tistem res razbitem delu, kjer pelje Miha klasiko, pa sploh bil nisem... "

Sandi

12.5.2008

Na naslov Redakcije je prispel prvi cvet; srčno upamo, da bo šopek:

 

"Včeraj, ko sva s Sandijem na terenu preverjala nekaj KT-jev sva si bila edina v naslednjem:
- Miha je ponovno poskrbel, da mu ne bi kdo očital, da je kje kaj postavil prelahko, tako glede etap kot glede lokacij samih KT, bolj kot je kakšna vrtača kamnita in globoka, pobočje razsuto in detajlno, več je verjetnosti da je tam Mihatova KT
- če bo slučajno teren moker od dežja bo že postavljanje KTjev prava muka, tekma pa najbrž čisti boj za preživetje...

Teren je večinoma težko prehoden, kamnit in delno zaraščen, vsaj v delu, ki je manj razgiban; drugi del pa je bolj čist, a zato posejan s hribi in z vrtačami, ki s svojo dimenzijo zaslužijo spoštovanje (in izbiro poti mimo njih).

Miha, daj malo dodaj, klasika je vendar »kraljica« hurikana."

Dušan

12.5.2008

Redakcija se je vrnila iz izvidnice. Ker je bila ves čas pijana, je novega bolj malo:
- Ni samo Hribar utrujen od življenja.
- Rihtariča v soboto ne bo, ker gre na maraton v Radence.

Morda vam bodo informacije olajšale napoved, ali pa ravno nasprotno (tako kot Hribarju).

6.5.2008

Prve napovedi že prihajajo, zaenkrat se redakcija le čudi, vendar bo v prihodnjosti statistika zanesljivo postavila na prvo mesto tistega, ki si to zasluži, če ga že vi nočete. Medtem pa organizator obljublja harakiri, Hurikan se vrti vse hitreje, redakcija pa grunta kako naj glasuje, ker je pač tehtnica.
Naslednjo objavo si obetajte drug teden, saj se redakcija odpravlja v špijonažo za nekaj favoriti (vsaj tremi, morda bo pa še četrti presenetil). Kaj se dogaja pa z ostalimi glasu-vrednimi osebki, pa prosim povejte vi, cenjeno občinstvo, saj redakcija skozi ekrane vas ne vidi, čeprav vi vidite njo. Za komentarje in špekuliranje pa vas vabim, da odprete novo temo na tekaškem forumu.


5.5.2008

Po večletnem zatišju globalno segrevanje botruje novi obsežni vremenski motnji. Bati se je najhujšega, nič drugega kot hurikana. Udariti ima nekje na notranjskem, hitro pa bo zajel celotno Slovenijo (razen obalnih občin, ki jih bo že pred tem odplavilo). Zatorej gospoda, posteljite si pod posteljo, kamor si ne pozabite napeljati tudi interneta.

 

21.5.2003

Opale! Prvi trije favoriti so izenačeni. Tako izenačenega boja pa še nismo videli v kratki, a bogati zgodovini Hurikana.

 

Zaradi izjemno slabega dela redakcije smo se letos odločili, da lahko napovedujete na dan tekmovanja do 10.30 ure. Ostalo ostane vse isto. Torej: veselo na delo!

 

16.5.2003

Hurikan bo letos oskubljena kura. Kok!

Na žalost redakcija nima časa in še manj volje, da bi na svetovni splet obelodanila vse iskrivosti, ki si jih zaslužite vsi, ki sodelujete v tem neizmernem veselju. Torej, sem ter tja se bo kaj pripodilo na te strani, naj vas to ne ovira pri napovedih na vaše najljubše žrebce. Če še niste videli prijavljenih tekmovalcev, se je, trenutno, nabralo kar 27 konjev, ki na žalost niso vsi prave krvi. Vendar so zaenkrat vsi pomembni Lipicanci na startni listi. Torej kdo bo prvak? Analiza uredništva sledi jutri ali konec naslednjega tedna. Pa še vaša priljubljena rubrika traser svetuje. Prilagamo pa napoved 'Rvaschkikratkoprogalniprvaka:

 

Ahoj Stara mazgo!

Prijave za tekmo ti posiljam jutri.

A sad kako je glasal ziri u mojoj maloj osebnoj vinoteki. Ipak je to kao neka kladilnica pa se bumo tak i kladili na orginalnega 'urikana (a ne 'Rvaschku zamjenicu).

 

Najbolsa stevilka in tre poa: Najhitreeeeeesssi Stajerc Bob Gomila Bauman. Razlogi: bil je mnogo lep, brz i poslovno uspesen. Zdaj pa je sam lep i poslovno uspesen. Ocitno nekaj tece last fju manc pa je cak i v astrijskoj eliti uspesen. Teknicki zahteven teren i glad (na postu je) za medaljama ga uvrsca na vrh svijeh sorischih vrhova. Plus mamo neki biznis za obdelati.

 

Skoro najbolsa stevilka in du poa: Andraz D Dranken Schtudent Hribar. Zakaj? Kar je tukac in mulec. Res! Za rad Oceta. Z njim sam negdaj lokal. Dok je jos bil posten in je zderal krmetino, speka, klobase in sol. Oce naravski.

 

Srecna stevilka (ni cetrti) in ajn poinc: Uraaaaaadnik Novic OnlajNagy Ivan. Of zelo uspesni (samtajms malo kasni) uradnik nama najvaznijih novic iz dalsche a ponekad i blize okolice je uspel nakon duge i teske borbe prevzeti od MalogCupavog naslov vecnega talenta. Onega katerega vsi nekam guraju in vse ve v teoriji ali nikak da praksu iskaze z rizalci. Plus je najbolsi poznavalec ropi in kamnih na katerima se bute znojili. In z njim jemam neki biznis. 

 

Ce bu Andraz D Dranken Schtudent zbrisal v djecju kategoriju (to pa zdaj ne vem) omdak: Zelo srecna stevilka in eventualni ajn poinc: Genetik Sveti Georgije Gregaaaaaa D Ocka Anderllllllluh. Zakaj pa je tak nisko? Ni zmagal vec sto let. Mal mi se zdi zmatran in je glavni favorit za zmago a na takemu se kojnu slabi nofci zaradiju. Teknika mu je za res ali 'ma enu veliku napaku ne delamo nis biznisa skupaj.

 

Tak je glasal ziri v mojoj maloj vinoteki. Prilog bu nekaj od Ravallica z istrijanske Nove Vasi.

Lep pozdrav 

'Rvaschkikratkoprogalniprvak

 

29.4.2003

Redakcija se je odpravila na vohunsko ekspedicijo. Obiskala je ŠOKov trening, ki pa ga je komaj preživela. Torej stanje Alitašev je sledeče:

Nagy- v dobri formi

Pretnar- v dobri formi

Uredništvo- v katastrofalni formi

Točni rezultati morda na straneh ŠOKa.

 

28.4.2003

Zdaj se pa zares začenja. Redakcijo je spustila bolezenska vročica in že jutri se odpravlja na preverjanje trenutne forme mogočih zmagovalcev letošnjega DP. Kot ponavadi sledijo standardne rubrike kot so Hurikan2002, Hurikan2002 svetuje (bravo sta-ro-s-ta) in seveda pravila, da vemo za kaj se gre in kaj je v igri. Pričakujte še ostale standardne: Traser svetuje, Slovenska falanga, itd.

 

Za vseobsegajoče užitke, ki vam jih ne bodo skalile niti malo kakšne miselne akrobacije o vaši tuzemskih problemih, ki se tičejo zdaj, kdo smo, kje smo in kam gremo, da ne govorimo niti o naši majhnosti nasproti večnemu in neminljivemu, vam redakcija poklanja en majhen, čeravno ne nereprezentativen in nikakor in v nobenem smislu omejen, niti v najbolj osnovno bistvenem, ki ga znate kdaj brezuspešno iskati, vendar nikoli najti, izsek iz nasvetov enega in edinega, Mr. Hurikana 2002:

Nehvaležna je naloga, ki ste mi jo zadali, da seznanim širše občestvo častilcev podjetnoinovativnega dogodka Hurikan z globino in širino misli, potrebne za natančno presojo in razumevanje tega pojava, že po svojem rojstvu in poimenovanju dovolj vznemirljivega za prebujanje radovednosti v mrtvilu tradicionalističnega malikovanja pionirja tovrstnih iskanj in oblikovalca podstati orientacije kot športa in pripadajoče vsebine, s katero se osmišljajo vse oblike dogajanja, zlivajoče se v skupno hurikanovanje.

Uspešno branje!

 

24.4.2003

Začenja se največja zajeban... na slovenskih orientacijskih straneh...

 

...vendar je trenutno cela redakcija v bolniški. Pričakujte spremembe kmalu.